Oradea va avea 10 noi fluxuri de vaccinare în două centre, toate cu ser Pfizer, a anunțat primarul Florin Birta.

Unul dintre ele va fi în parcarea ERA Park și va fi amenajat în stil drive-thru. În Oradea, aproape 40% din populaţia eligibilă pentru vaccinarea anti-Covid a primit până acum măcar o doză.

„Săptămâna aceasta am avut o şedinţă la Guvernul României cu prim ministrul Florin Cîţu şi cu coordonatorul campaniei de vaccinare, domnul Gheorghiţă, şi discutând despre accelerarea campaniei am solicitat încă 10 fluxuri de vaccinare în Oradea”, a spus edilul, relatează Bihoreanul.

Oradea. Noi centre de vaccinare

„Îi mulţumesc domnului Florin Mal (managerul complexului comercial – n.r.) că ne-a pus la dispoziţie spaţiul”, a spus Florin Birta. Al doilea centru de vaccinare va fi amplasat în containere. Acesta va avea 6 fluxuri și va fi amenajat în Centrul Civic din 10 mai.

„Toate cele 10 fluxuri vor avea seruri Pfizer. Vreau să îi mulţumesc doamnei ministru Ioana Mihăilă şi secretarului de stat Andrei Baciu pentru sprijinul acordat pentru crearea acestor noi fluxuri de vaccinare”, a precizat Birta.

„Toţi medicii, asistenţii şi registratorii vor fi plătiţi conform prevederilor legale: 90 lei brut / medicii, 50 lei brut / asistentele şi 25 lei brut / registratorii. Cei care doresc pot să transmită disponibilitatea de a se implica pe adresa de e-mail resurse.umane@oradea.ro”, a precizat edilul Oradiei.

În Oradea au fost vaccinate până acum 71.000 de persoane, adică 38,05%.Numărul total al populaţiei eligibile în Oradea pentru vaccinare este de 186.091.

În perioada 10-14 mai va începe vaccinarea celor din domeniul HoReCa, la Hotelul DoubleTree by Hilton. În Oradea există 10 fluxuri de vaccinare, iar din mai numărul acestora se va dubla prin deschiderea celor 10 fluxuri noi. Toate vor folosi serul Pfizer.

Primarul Oradiei a îndemnat orădenii să se vaccineze într-un număr cât mai mare pentru ca scăpa de pandemie. De asemenea, edilul a mai precizat ca în această vacanță de Paște să se respecte regulile de distanțare socială.