În județul Bihor confruntarea continuă după câteva succese înregistrate cu acest deosebit de perfid coronavirus.În ultima raportare este evidențiat faptul că încă 8 bihoreni infectaţi cu Covid-19 au murit, iar alţi 38 au fost confirmaţi ca fiind purtători ai virusului în ultimele 24 de ore, conform datelor comunicate sâmbătă dimineaţă de Direcţia de Sănătate Publică Bihor şi Prefectură. De la începutul pandemiei, au fost răpuși în total 630 de bihoreni diagnosticaţi cu Covid-19, iar numărul cumulat al îmbolnăvirilor a ajuns la 17.378. Numărul persoanelor vindecate a crescut, faţă de vineri, cu 96, ajungând astfel, la 15.403, iar în spitalele de specialitate numărul pacienţilor cu Covid-19 a rămas acelaşi, 311. În judeţ, sâmbătă dimineaţă, erau 1345 cazuri active. Sursele locale susțin că cele 38 de noi cazuri confirmate provin din Oradea, Ştei, Sântandrei, Sânmartin, Vârciorog, Pocola, Pietroasa, Olcea, Lunca, Câmpani, Tileagd, Buduslău, Vadu Crişului şi Lăzăreni.

În paralel, un comunicat MAI Bihor , preluat de către ebihoreanul.ro, mai precizează că, începând de vineri, de la ora 8, până sâmbătă, la aceeaşi oră, structurile teritoriale M.A.I. din Bihor au continuat acţiunile în sistem integrat pentru combaterea răspândirii noului coronavirus, dar şi pentru descurajarea faptelor de natură contravenţională. Echipele mixte de poliţişti şi jandarmi au verificat 2231 de persoane carantinate şi 1060 de persoane izolate la domiciliu. De asemenea, au fost verificate 143 de societăţi comerciale şi 68 mijloace de transport în comun. ”În urma controalelor au fost aplicate 58 sancţiuni contravenţionale, din care 32 cu avertisment scris şi 26 cu amenzi în valoare de 16.500 lei pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de Covid-19”, arată comunicatul M.A.I. Bihor.

Prefectul Dumitru Țiplea a făcut un apel de sărbători bihorenilor:”Eforturile noastre, ale tuturor, din ultimele săptămâni, au dus la scăderea numărului de cazuri Covid-19 în Bihor. E dovada clară a faptului că purtarea măştii şi respectarea măsurilor sanitare ne ajută să luptăm împotriva răspândirii virusului. De aceea, în contextul sărbătorilor de iarnă, fac un apel către bihoreni să respecte în continuare aceste reguli. Ştiu că e un moment în care ne-am dori cu toţi să fim aproape de cei dragi, de părinţi şi de bunici. Dar, pentru un moment de bucurie, riscăm să îi pierdem pentru totdeauna. Trebuie să avem, fiecare dintre noi, responsabilitatea de a-i proteja, în speranţa că anul viitor vom putea să ne bucurăm alături de ei în momentele de sărbătoare”.