Astfel, subprefectul numit de Guvern  pentru Bihor este Bothazy Nador, fost angajat al Consiliului Județean .

Mai exact, a ocupat funcția de director al Direcției de Evidență a Populației. Este unul dintre favoriții liderului UDMR Bihor, Szabó Ödön

Bihor. Noul subprefect este de la UDMR . Ce planuri are pentru CJ

Presa locală, printre care și publicația ebihoreanul.ro, a dezvăluit că fratele noului subprefect UDMR, Bothazi Attlia, a beneficiat de sume provenite din fonduri rulate de instituția la care lucra tânărul Nador.

Nu există un dosar penal sau o acuzație în acest sens, dar presa a speculat că nu ar fi moral.

Ilie Bolojan s-a opus vehement unui prefect UDMR

Județele Bihor și Cluj au fost intens disputate de liderii PNL și UDMR. Postul de prefect a fost miza. UDMR s-a oferit să ofere postul de prefect al Clujului în schimbul celui de la Bihor. Până la urmă, a pierdut Clujul, râmânând cu un post de prefect de la UDMR. Pentru prima dată după 1989.

Acest lucru i-a înfuriat pe liderii PNL din Cluj, iar Alin Tișe, președintele CJ Cluj a menționat că îl va schimba din funcție pe vicepreședinele instituției de la UDMR.

Ilie Bolojan, ca și Alin Tișe, s-a opus vehement unui prefect UDMR, deoarece are mai multe litigii cu liderii acestui partid.

Orban l-a ascultat pe Bolojan, nu pe Tișe, lucru care l-a determinat pe cel din urmă să-și dorească o nouă platformă de exprimare politică.

” Aici nu este vorba despre UDMR. Nu am o problemă cu UDMR, ci cu modul în care s-a negociat. Conducerea centrală a PNL nu a înțeles cum funcționează Ardealul, care sunt necesitățile Ardealului” , a afirmat Tișe, într-o postare live pe Facebook, realizată de Ziua de Cluj.

Actualul subprefect de Bihor nu va avea puterea unui prefect, de a contesta actele administrative emise de CJ. Poate fi, însă, un vector care să întrețină conflictele cu Ilie Bolojan, din cauza reorganizării instițuției.

sursă foto: ebihoreanul.ro