Investiția de la Bazarul din Oradea, județul Bihor,  înseamnă 742.683 lei (fără TVA) şi vor cuprinde, printre altele, reabilitarea faţadelor, montarea de uşi de sticlă cu deschidere automată şi instalarea unui sistem de iluminat arhitectural, informează oficialii Primăriei.

Bihor. O clădire monumentală va fi în folosul cetățenilor

Toate lucrările au fost aprobate de principiu. Consiliul Local s-a asociat cu Asociaţia de Proprietari „Bazar” pe o perioadă de 20 de ani.

Documentația tehnică a fost deja realizată. Clădirea are 99 metri pătrați, iar consilierii locali vor aproba proiectul pentru lucrările de reabilitare.

Pentru locuitorii din Oradea, clădirea are importanță istorică, mai ales din punct de vedere arhitectural.

Pasajul clădirii Bazarului va fi reabilitat, după o lungă perioadă în care a fost nefuncţional. Documentația tehnică pentru reabilitarea pasajului a fost finalizată, urmând ca indicatorii tehnico-economici să fie supuși aprobării în ședința Consiliului Local din această lună.

Prin documentaţia tehnică sunt prevăzute lucrări de reabilitare a fațadelor, montarea unor uși de sticlă cu deschidere automată și instalarea sistemului de iluminat arhitectura.

După finalizarea investiţiei, municipiul Oradea va prelua utilizarea pasajului, fără însă a deţine folosinţa exclusivă. Astfel, după reabilitare, spaţiul pasajului va găzdui diferite evenimente culturale şi artistice, împreună cu instituţii şi entităţi de profil, fără a deranja liniştea publică, transmite Primăria Oradea, prin intermediul unui comunicat.