Bihor. Sorin Ion, secretarul de stat din Ministerul Educației, împreună cu inspectorul general Virgil Blage au organizat o ședință online cu directorii și dascălii interesați de vaccinul împotriva COVID-19. Invitații au putut să urmărească întâlnirea pe Google Meet.

O profesoară ce participa la discuție a uitat să închidă camera telefonului și a arătat celor prezenți, fără să vrea, cum arată bucătăria ei. Totodată, femeia și-a aprins relaxată o țigară și a început să curețe legume în fața audienței. Participanții au avut ocazia de-a vedea profesoara cum gătește.

În timpul discuțiilor, majoritatea dascălilor participanți și-au oprit conexiunea video.

Bihor. În bucătărie la o conferință cu secretarul de stat din Ministerul Sănătății

Profesoara și-a sprijinit telefonul lângă cutia de smântână pe toată durata ședinței online și a început să curețe legume în fața audienței și trăgând cu nesaț din țigară.

Femeia a ieșit din bucătărie pentru câteva minute bune, iar când a revenit a realizat ce a făcut și a închis camera.

Reamintim că Sorin Ion, secretarul de stat din Ministerul Educației, împreună cu inspectorul general Virgil Blage au organizat o ședință online cu directorii și dascălii interesați de vaccinul împotriva COVID-19.

Câți profesori s-au vaccinat împotriva COVID-19?

Sorin Cîmpeanu a declarat că până acum s-au vacinat aproape 50 % dintre cadrele didactice împotriva noului coronavirus.

Aveam 135.000 de angajaţi din învăţământ vaccinaţi. Adică peste 38%. Dacă ne raportăm la cadrele didactice vaccinate, procentul se apropie de 50%. (…) Acest proces va continua”, a afirmat ministrul, în cadrul evenimentului “Educaţie remedială pentru copiii vulnerabili – intervenţii directe ca răspuns la nevoile actuale”, organizat online de Salvaţi Copiii România.

De asemenea, Ministrul Educației a mai precizat că din cele 1.150.000 de teste antigen rapide distribuite în școlile din țară au fost folosite mai puțin de 10.000.

“Aceste teste care au fost distribuite (…) au necesitat şi necesită personal medical. Personal medical care înseamnă fie să ai cabinete medicale şcolare şi ştiţi că în 18% din şcoli există cabinete medicale şcolare şi, din păcate, nu în toate aceste locuri există şi personal medical care să administreze aceste teste. Pe de altă parte, au fost considerate de mulţi părinţi ca având un caracter invaziv, mai ales de părinţii celor mici. a explicat ministrul în acea perioadă, potrivit Agerpres.