Este vorba despre Denisa Pușcău, din Bihor.  Informația a fost făcută publică de publicația ebihoreanul.ro. Avocatul Radu Slăvoiu este adevăratul păgubit.

A semnalat acest caz din Bihor și a arătat  cum i-au fost copiate zeci de pagini din lucrarea de doctorat.

„Pe copertă scrie „Ocrotirea penală a vieţii private a persoanei” 2021. Denisa Florina Puşcău, devin invidios că eu publicasem cartea „Protecţia penală a vieţii private” în 2016.   Uite, doamna asta mi-a luat subiectul, că doar era al meu! Eu am publicat primul, zic să fiu civilizat că subiectul e în Codul penal! Nu mi l-a dat mie mama de-acasă”, semnalează avocatul Slăvoiu din cadrul Baroului București.

Tânăra cântăreață a crezut că o lucrare de Drept este ca un cover pe care îl poți interpreta fără să ai acordul autorului. Aceasta nu profesează în mediul juridic, doar aspiră să devină magistrat și este ffica unei foste politiciane anchetată de DNA Oradea, potrivit presei locale.

 Bihor. Avocatul a semnalat că i s-a copiat până și propunerea de lege din cadrul tezei de doctorat

Pe urmă văd că scrie „în opinia noastră” şi mă gândesc că aşa am scris şi eu în 2016.  dar eu o aveam în vedere şi pe nevastă-mea, că cu ea discutasem propunerea de lege ferenda! Mă rog, o fi discutat şi autoarea cu nevastă-mea în 2021 şi o fi ieşit opinia lor fix ca şi opinia mea”, a precizat Radu Slăvoiu.

Bihor. O solistă de muzică populară, acuzată de plagiatul doctoratului în Drept

Până la acest moment, avocatul nu a anunțat alte măsuri legale împotriva tinerei care a făcut copy paste, dar editura a retras deja de pe piața lucrarea de doctorat, potrivit e-bihoreanul.ro.

Acest caz demonstrează, încă o dată, superficialitatea românilor în abordarea titlurilor știintifice.

Pentru a accede în sistemul universitar, mulți se grăbesc să elaboreze teze de doctorat, aceasta fiind condiția de bază pentru a deveni asistent universitar.

Presa a relatat de-a lungul timpului despre numeroase cazuri de plagiat în rândul  multor șefi de instituții centrale.

Printre acestea, se numără și cazul fostului premier, Victor Ponta. În urma dezvăluirilor din media, au fost retrase mai multe titluri de doctorat.