Vineri, 26 februarie, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a decis că municipiul Oradea va intra din nou, sâmbătă, 27 februarie, în scenariul galben. Decizia a fost luată după ce numărul de cazuri noi cu COVID-19 a depășit borna de 1,5 la mia de locuitori.

Mai exact, CJSU Bihor a actualizat lista localităților din județul Bihor,prin hotărârea nr 17, în care se vor impune noi restriciții privind desfășurarea activităților în domeniul HoReCa, de divertisment și cultural.

Pentru calcularea incidențelor, Prefectura Bihor a folosit noua formulă. Altfel spus, formula presupune raportarea „la totalul persoanelor cu domiciliul sau reşedinţa în localitatea de referinţă, respectiv totalul cazurilor (inclusiv focarele)”.

În această luna, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a fost luată prin hotărârea nr. 8.

Oradea intră în scenariul galben

„Conform noii formule de calcul a incidenţelor, la data de astăzi la nivelul judeţului Bihor există 2 localităţi (Sălacea şi Vaşcău) cu 3 cazuri/1.000 locuitori. Respectiv 8 localităţi cu incidenţă între 1,5 – 3 cazuri/1.000 locuitori”, precizează  Instituţia Prefectului Bihor.

În comunicatul Prefecturii Bihor, Oradea intră în scenariul galben, având o rată de incidență de 1,51 de cazuri la mia de locuitori.

,,Activitatea cu publicul a restaurantelor şi cafenelelor în interior, precum şi activităţile din cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole/concerte şi a operatorilor din domeniul jocurilor de noroc sunt permise fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului şi sunt limitate la intervalul orar 06.00-23.00″, se arată în comunicatul Instituției Prefecturii Bihor.

Celelalte localități aflate în scenariul galben sunt: Bratca (incidenţă 2,32), Şimian (2,02), Bulz (1,92), Săcădat (1,91), Valea lui Mihai (1,86), Borş (1,8) şi Vârciorog (1,55).

DSP Bihor a anunțat că la nivel de județ rata de incidență la mia de locuitori este de 0,94. Conform hotărârii CJSU Bihor, lista cu localitățile în care se impune măsuri de prevenire a răspândirii noului coronavirus va fi actualizată ori de câte ori va fi nevoie.