Bihor. Oradea organizează numeroase evenimente cu public de 1 Iunie, Ziua Copilului. Cei mici se vor putea bucura de concerte și spectacole de teatru, evident, cu respectarea măsurilor impuse de autorități.

Adulţii vor putea participa numai dacă sunt vaccinaţi sau dacă prezintă un test PCR sau antigen negativ.

Acest eveniment este primul ce se organizează în cadrul protocolului încheiat între primărie și instituțiile de cultură din subordinea CJ Bihor. Evenimentele vor avea loc în curtea Cetății Oradea, unde vor putea participa 500 de oameni.

Bihor. Oradea își sărbătorește copiii

Toate persoanele care doresc să participe la eveniment vor trebui să prezinte buletinul la intrare pentru scanarea lui, cu acceptul STS.

„Pentru a putea verifica persoanele adulte într-un mod cât mai cursiv, vom încerca să implementăm sistemul pe care îl folosim şi la centrele de vaccinare, cu tabletă, şi să verificăm calitatea de vaccinat, prin intermediul platformei naţionale, şi nu cu un document prezentat de participanţi”, a spus Mihai Jurca, city managerul Oradiei, relatează Bihoreanul.

La eveniment, Filarmonica din Oradea va participa cu două orchestre și vor pune în valoare muzica clasică de pe coloanele sonore ale desenelor animate. Cele două teatre au pregătit scene educative și alte momente pentru cei mici. Teatrul Szigligeti va avea mic spectacol şi în Biharia, nu doar în Oradea.

Accesul va fi gratuit la cele mai multe evenimente de 1 Iunie. Biletele se vând doar la „Frumoasa şi Bestia”, respectiv „Vrăjitorul din Oz”, prețul fiind de doar 15 lei. APTOR (asociaţia din subordinea Primăriei Oradea) va asigura o parte din susţinerea logistică şi organizatorică, a spus directorul asociaţiei, Alexandru Chira.

Calendarul evenimentelor organizate de 1 Iunie

 

  • 10:00 – Teatrul Regina Maria – Dino şi Oraşul Bunelor Maniere, Curtea Interioară a Cetăţii
  • 10:20 – Teatrul Regina Maria – Teaser Vrăjitorul din Oz, Curtea Interioară a Cetăţii
  • 10:30 – Teatrul Szigligeti, Trupa Lilliput – Spectacol Baloane şi momente muzicale (4 piese cântate cu coregrafie), Curtea Interioară a Cetăţii
  • 11:00 – Filarmonica de Stat Oradea – Desene și muzică – o planetă miraculoasă! Spectacol Muzical, Curtea Interioară a Cetăţii
  • 12:00 – Frumoasa şi Bestia – Spectacol Sala Mare a Teatrului Regina Maria
  • 13:00 – Teatrul Szigligeti, Trupa Lilliput – Spectacol Biharia
  • 16:00 – Teatrul Regina Maria – MateMagica – spectacol outdoor, Curtea Interioară a Cetăţii
  • 17:00 – Teatrul Szigligeti, Trupa Lilliput – Spectacol Paprika Jancsi kalandjai / Aventurile lui Vasilache (lb. maghiară) – Strada Republicii (co-organizator: Asociaţia Ovisuli)
  • 17:30 – Filarmonica de Stat Oradea – Desene și muzică – o planetă miraculoasă! Spectacol Muzical, Curtea Interioară a Cetăţii
  • 18: 00 – Teatrul Regina Maria – Vrăjitorul din Oz – spectacol Sala Mare a Teatrului Regina Maria