Bihor. Marius Laza, pădurarul ce a fost împușcat în cap accidental de partenerul de braconaj, a murit astăzi, 8 mai. El a fost internat vineri, în stare gravă la spital, dar medicii nu au mai putut face nimic pentru ai salva viața.

Ioana Lascău, ofițerul de presă al Poliției Bihor, a precizat că încadrarea juridică a faptelor suspectului s-a schimbat, din vătămare corporală din culpă în ucidere din culpă, informează Bihoreanul.

De asemenea, Sebastian Bologa, bărbatul care l-a împușcat din greșeală în cap pe Marius Laza, a fost condus în pădurea în care a avut loc tragicul eveniment pentru reconstituirea faptelor. La finalul procedurii se vor lua noi măsuri preventive.

Bihor. Pădurarul împușcat în cap a pierdut lupta cu viața

Tragicul accident s-a produs vineri, la prânz, în pădurea dintre localitățile Remetea și Meziad. Pădurarul Marius Laza a fost însoțit de un consătean, Sebastian Bologa, la o vânătoare ilegală de mistreți.

Conform sursei citate, în jurul orei 13, Bologa și-a împușcat în cap partenerul de vânătoare, după care a alertat de urgență ambulanța, cerând ajutor. Până în acest moment nu se știu circumstanțele în care a avut loc incidentul.

Operat de urgență, a rămas la Secția de Terapie Intensivă în comă

Pădurarul a fost transportat cu elicopterul SMURD la Spitalul Clinic Județean Oradea. Medicii au constat că Marius Laza a fost împușcat frontal, având traumatism cranio-cerebral sever. Victima a fos supusă operației de urgență.

După intervenția chirurgicală, Laza a rămas la Secția de terapie intensivă, fiind încă în comă. Bărbatul s-a stins din viață sămbătă după-amiază, la vârsta de 46 de ani.

Marius Laza a fost pădurar la Ocolul privat Codrii Beiuşului şi era tată a trei copii.

Tragicul accident a avut loc vineri, 7 mai, în pădurea dintre localitățile Remetea și Meziad. Pădurarul a fost împușcat accidental de un consătean de-al lui, Sebastian Bologa.