De la debutul campaniei de vaccinare din 27 decembrie 2020, în județul Bihor s-au vaccinat doar 80.132. Situația vaccinării personalului medical este, de asemenea, redusă, chiar dacă ei ar trebui să știe că vaccinarea este singurul mod de a scăpa de pandemie.

Spitalul Municipal din Oradea, spre exemplu, din cei 2.158 de angajați s-au vaccinat doar 923, adică 42, 77 %, informează Bihoreanul. Cei mai mulți care s-au vaccinat sunt medicii, farmaciștii, chimiștii și fizicienii. La Spitalul Județean s-au vaccinat până în 15 martie doar 42,76%, adică 1.032 din 2.413 angajați.

De asemenea, nici la Spitalul  MAI Avram Iancu, mulți dintre angajați au refuzat vaccinarea, pentru moment. Doar 70 dintr-un număr de 166 au ales să se imunizeze împotriva COVID-19.

Bihor. Rata de vaccinare în restul județului e redusă

În Marghita, la spitalul Municipal au fost vaccinați doar doar 39,94% dintre angajaţi (147 din 368).  Cei mai puțini angajați care s-au vaccinat sunt din Spitalul Aleșd. Până la 25 martie doar 59 din totalul de 191 (30,89%).

Rata modestă de vaccinare a personalului din spitale este că unii au avut COVID-19 și au anticorpi. Totodată, există multe persoane ce refuză imunizarea deoarece nu sunt bine informați cu referire la beneficiile vaccinului.

„Unii s-au informat din surse ştiinţifice şi s-au vaccinat, mai ales medicii, alţii sunt influenţaţi de teorii ale conspiraţiei”, a spus dr. Adrian Duşe, managerul Spitalului Judeţean, conform Bihoreanul.

Laurențiu Chiană de la Spitalul Municipal Orădean a declarat că dezinformările sunt principalele cauze pentru care oamenii nu se vaccinează.”Personalul auxiliar e influenţat de dezinformările de pe Facebook privind siguranţa imunizării”, a precizat medicul.

Managerul Municipalului din Marghita, Bradacs Aliz, susține că nu înțelege de ce există atâta reticență față de vaccin. „Am avut coleg mort de Covid şi colegi care s-au infectat luna aceasta, la o lună după vaccinare, şi nu au avut niciun fel de simptom. Asta ar trebui să dea de gândit şi sper că se vor vaccina mai mulţi”, a conchis Aliz.