Astfel,  direcțiile silvice abia acum au început un plan de compensare a resurselor pierdute. Startul a fost dat de județul Bihor.

Cea mai mare tăiere ilegală de arbori din România a avut loc la ocolul Sighet, județul Maramureș

Direcția Silvică din Bihor(DS) a dat startul campaniei de împădurire și anunță plantarea a sute de specii de arbori.

Bihor. Peste un milion de arbori plantați

Citește aici despre mafia pădurilor din România

Păstrăm trendul crescător al suprafeţelor împădurite şi al numărului de puieţi. Dacă anul trecut, ieşeam la sfârşitul anului trecut cu un milion de puieţi, în acest an depăşim milionul, având în program să sădim un milion trei sute de puieţi din 18 specii diferite. Pentru anul acesta avem un program de aproape 200 de hectare împăduriri, mai exact 199,23 hectare şi alte 263 hectare regenerări naturale, comparativ cu anul trecut când am planificat şi am reuşit 173 de hectare împăduriri. Astăzi am dat startul campaniei de împăduriri. Cea mai mare pondere o vom efectua la Ocolul Remeţi, fiind zona cea mai afectată după ciclonul din 2017, unde vom împăduri 130 de hectare, urmează Ocolul silvic Săcueni cu 61 ha şi Ocolul Dobreşti, cu 41 de hectare,” a declarat, luni, pentru Agerpres, directorul DS Bihor, Teodor Suciu.

Bihor. Luna Pădurii. Ce înseamnă, de fapt, pierderea pădurilor

DS Bihor anunță că în perioada 15 martie-15 aprilie se va desfășura campania Luna Pădurii. Scopul acesteia este de a conștientiza efectele dezastruoase ale pierderii fondului forestiar. Mai exact, abia acum autoritățile s-au gândit că pierderea pădurilor înseamnă inundații, alunecări de teren, dar și poluare, lipsă de oxigen pentru populație.

Oficialii Direcției Silvice susțin că acțiunile vor respecta măsurile specifice pandemiei de Covid.

„Toate acţiunile vor fi organizate însă limitând numărul de persoane astfel încât să poată fi respectate măsurile pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19,” a subliniat directorul Teodor Suciu, pentru Agerpres.