Polițiștii bihoreni au întrerupt o petrecere la Sânmartin unde erau prezenți 10 persoane. Cheful s-a desfășurat la o locuință închiriată în regim hotelier, încălcând astfel prevederile legale cu privire la interzicerea organizării de evenimente private.

Inspectoratul de Poliție Județean Bihor a fost informat, în jurul orei 23:48, prin apel telefonic la 112. Ioana Lascău, ofițer de presă în cadrul IPJ Bihor, a precizat că s-au dat amenzi în valoare de aproape 4.000 de lei.

„10 sancțiuni cu amenzi în valoare totală de 3.750 de lei au fost aplicate unor persoane fizice, pentru participarea la activități în spațiul public/privat/închis pentru care au fost instituite interdicții/restricții,”informează bihon.ro.

Petrecere spartă de către polițiști

Din primele declarații, imobilul ar fi fost închiriat online, iar persoanele s-au ales cu amenzi datorită încălcării legii în vigoare.

„În consecință, persoanele participante la eveniment au fost sancționate cu amenzi în valoare totală de 3.750 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr.55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19″, mai precizează Lascău.

Totodată, polițiștii bihoreni au aplicat 131 de sancțiuni contravenționale în valoare de 28.000 de lei, în ultimele 24 de ore.

Amenzi în valoare de aproape 30.000 de lei în ultimele 24 de ore

În cadrul acțiunilor desfășurate în ultimele 24 de ore, echipele mixte au acționat integrat, au legitimat 4.136 de persoane și au verificat respectarea prevederilor legale dispuse în contextul stării de alertă și a măsurilor sanitare în 70 de societăți comerciale.

„În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 131 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare totală de 28.000 de lei”, precizează Ioana Lascău, ofițer de presă în cadrul IPJ Bihor.

Dintre amenzile acordate, 93 de sancțiuni au avut o valoare totală de 20.000 de lei și au fost aplicate pentru nepurtarea măștii de protecție. De asemenea, 27 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație.

Reamintim că polițiștii bihoreni au spart o petrecere din orașul Sânmartin și au acordat amenzi în valoare de aproape 4.000 de lei.