Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis definitiv că senatorul PSD Florian Bodog nu mai poate coordona doctoranzi. Prodecanul Facultății de Medicină din Oradea nu a îndeplinit condiția minimă de a fi semnat șase articole ca și autor principal.

Judecătorii au consfințit faptul că adeverințele semnate de coautorii lui Bodog nu valorează nimic. Totodată, Hotărârea Înaltei Curți mai arată că, judecătorul Ovidiu Blaga a greşit când a luat de bune adeverințele senatorului Florian Bodog.

Prodecanul Facultății de Medicină și Farmacie a deschis proces pentru anularea deciziei de plagiat în doctoratul luat la Universitatea de Vest din Timişoara, mizând tot pe o adeverinţă.

Plagiator dovedit

Bodog a obţinut fraudulos titlul de profesor şi de conducător de doctorate, pentru că nu a respectat de a fi semnat ca autor principal cel puţin 6 articole ştiinţifice publicate în reviste cotate ISI.

Acest criteriu este obligatoriu atât pentru cei care aspiră la titlul de profesor, cât şi pentru cei care vor să obţină certificatul de abilitare, adică dreptul de a coordona doctorate.

Senatorul are un un verdict de plagiator dat de Universitatea de Vest din Timişoara, unde şi-a obţinut titlul de doctor în Management. De asemenea, el este suspect și de plagierea tezei de doctorat în Medicină, pe care a susținut-o la Oradea.

Doctor pe adeverință

Bodog a reușit să obțină ambele tilturi în 2013, la Universitatea din Oradea. El a prezentat o listă de 12 articole ISI și a creat impresia că are de două ori mai multe lucrări decât e necesar. În realitatea lucrurile au stat altfel. El a avut doar 3 articole semnate, insuficient pentru îndeplinirea obligațiilor legale.

După ce BIHOREANUL a dezvăluit mai multe detalii privind modul în care Florian Bodog a devenit ,,dottore”, în 18 octombrie 2016, ministru Educației din acea perioadă, Mircea Dumitru, a emis un ordin prin care i-a retras tiltul de abilitat şi dreptul de a coordona doctorate.