Potrivit comunicatului Gărzii de Mediu, polițiștii au descoperit în comunca Cociuba Mare, sat Petid, un atelier ilegal de dezmembrări auto în curtea unui bihorean. Bărbatul nu avea asupra lui nicio autorizație pentru o astfel de activitate.

Comisarii de mediu au descoperit, în curtea bărbatului, cinci vehicule scoase din uz.

„În zona gospodăriei au fost identificate pe o suprafaţă de circa 500 mp depozitări necorespunzătoare de deşeuri de anvelope uzate, componente din motoare, componente din cutii viteze, filtre, furtunuri, cabluri electrice, elemente ansambluri faţă şi spate, radiatoare, elemente caroserie, rezervoare, elemente cu fluide, scaune auto”, se arată în comunicat, informează Bihoreanul.

Atelier auto de dezmembrări ilegal

Conform comunicatului Gărzii de Mediu, comisarii au mai descoperit că bărbatul a dat foc la mai multe părți din vehicule. Garda de Mediu a mai precizat că s-au descoperit deversări directe pe sol de ulei uzat, iar pe o suprafață de 20 mp erau sârme, plastice și cauciucuri arse. Totodată, comisarii au observat că s-au deversat mai multe fluide chimice periculoase.

Proprietarul atelierului ilegal de dezmembrări auto ,din localitatea Cociuba Mare,s-a ales cu o amendă usturătoare. Valoarea totală a amenzii s-a ridicat la 17.000 de lei. El a încălcat OUG 195/2005 privind protecţia mediului şi a Legii 212/2015 privind modalitatea de gestionare a vehiculelor şi a vehiculelor scoase din uz.

Totodată, proprietarul este nevoit să igienizeze amplasamentele și să intre în legalitate. La control au participat și polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice.

 Ateliere ilegale de dezmembrări auto a devenit o ,,modă” în rândul bihorenilor

Un bihorean din comuna Aștileu a primit o amendă similară, pe la jumătatea lunii februarie. Polițiștii au descoperit un atelier ilegal de dezmembrări auto. Totodată, proprietarul a dat foc deșeurilor rămase. În primele luni ale anului 2021, polițiștii au reușit să depisteze mai multe ateliere de dezmembrări fără autorizație în mai multe sate din județ.