Președintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, a anunțat că au demarat studiile geologice și topografice.

Este prima fază a proiectului. Urmează studiul tehnic, apoi licitația, a informat oficialul județului Bihor.

Pentru a putea organiza licitaţia pentru construirea centurii municipiului Beiuş, de pe drumul naţional Oradea – Deva, trebuie să actualizăm proiectul tehnic.

Acest lucru este necesar întrucât documentația inițială fost realizată în urmă cu 10 ani. Avizele au expirat, standardele de construcții s-au schimbat iar pe teritoriul comunei Tărcaia traseul propus inițial va fi modificat. S-a construit o stație de epurare pe amplasamentul vechi și trebuie s-o evităm. Viaductul peste Crişul Negru va trece în aval de staţia de epurare.

Pe noul amplasament se lucrează la ridicările topografice și la studiile geologice, a precizat Ilie Bolojan.

El speră ca documentația să fie gata până în luna iunie ac.

Bihor. Pregătiri pentru centura Beiuș

Termenul pentru documentație trebuie să fie respectat cu strictețe, deoarece la 1 iulie ac, licitația ar trebui să fie deschisă.

,,La 1 iulie 2021, trebuie să urcăm pe SICAP procedurile de licitație pentru selectarea de constructori pentru cele două centuri, iar obiectivul final este ca până la 1 decembrie 2023 să finalizăm centurile, altfel pierdem banii europeni și ar fi păcat”, a precizat Bolojan pentru bihon.ro.

Alături de drumul care leagă zona  Boga-Padiș , centura Beiuș este una dintre cele mai mari investiții din județ.

,,Valoarea celor două proiecte ajunge la 6 milioane de euro și are ca scop dezvoltarea turismului din zonă, prin accesul rutier mai facil.

Echipele tehnice realizează forajele pe amplasamentul viitoarelor pasaje și viaducte. Ne propunem să finalizăm documentația în două luni, în așa fel încât să se poată organiza, cât mai repede, licitația pentru selectarea unui constructor”,a menționat Bolojan.

Studiile tehnice pentru centura Beiuș au mai fost realizate în urmă cu 10 ani, însă, proiectul nu a primit la acea vreme finanțare.