Bihor. Șase premii a câte 100.000 de lei sunt puse la bătaie de Consiliul Județean pentru a stimula bihorenii să colecteze selectiv gunoaiele din gospodării și spațiile publice. Premiile se vor acorda în cadrul acțiunii Luna Curățeniei ce se va desfășura în iunie.

Miercuri, 12 mai, aleșii locali  au aprobat încheierea unui parteneriat între CJ și ADI Ecolect pentru ca, începând din iunie să se organizeze în comun activități de curățare și colectare a deșeurilor sub egida ,,Luna Curățeniei”, informează Bihoreanul.

Bihor. 600.000 de lei pentru comunitățile care colectează selectiv gunoiul

„Ne propunem să aducem împreună administrația județean și administrațiile locale, mediul de afaceri, școala, bisericile, organizațiile non-guvernamentale, mass media și cetățenii pentru a face curățenie în județul Bihor”, se precizează în comunicat, relatează sursa citată.

Consiliul Județean Bihor și ADI Colect vor contribui cu 200.000 de lei și 400.000 de lei pentru oganizarea concursului între comunitățile locale din cele 6 zone de colectare a gunoaielor din județ.

Fiecare localitate va fi premiată în funcție de strângerea deșeurilor în mod selectiv, atât din gospodării, cât și de pe spațiile publice.

Mircea Mălan, vicepreședintele CJ Bihor, a fost cel care a inițiat acest proiect. El a precizat că scopul ,,Luna Curățeniei” este strângerea unei cantități mai mari de deșeuri ca în mod obișnuit.

„Premiul de 100.000 lei va consta în participarea Consiliului Județean și Asociației Ecolect la realizarea unui proiect local, stabilit de comunitatea locală, cu condiția să fie proiect de mediu și să se adreseze și copiilor”, a spus vicele CJ.

De asemenea, Mălan a mai precizat că premiile II și III vor consta în tablete inteligente pentru școli și mese de ping-pong.

Consiliul Județean Bihor, în parteneriat cu ADI Colect, vor oferi șase premii a câte 100.000 de lei pentru localitățile harnice care vor colecta și selecta gunoiul din gospodării și spațiile publice. Acțiunea, sub egida ,,Luna Curățeniei” se va desfășura în luna iunie.