Starea preotului ortodox din Sânmartin s-a agravat progresiv doar în ultimele zile

Părintele Alin Pășcuța din Sânmartin a decedat la doar 40 de ani, răpus de Covid-19. Potrivit unor surse apropiate familiei, preotul ortodox, care era internat în spital de mai bine de o lună de zile, a încetat din viață marți dimineață, în urma unei embolii pulmonare.

„Acum trei zile am vorbit cu părintele. Se simțea mai bine și spunea că abia așteaptă să vină acasă”, a declarat pentru ebihoreanul.ro primarul de Sânmartin, Cristian Laza.

Vestea încetării din viață a preotului în floarea vârstei a provocat multă durere în comunitatea pe care o păstorea. Deși era internat de câteva săptămâni, nimeni nu s-ar fi așteptat la un asemenea deznodământ. În ultima săptămână pentru câteva zile starea lui de sănătate a părut a se îmbunătăți considerabil.

„Părintele Pășcuța a ridicat împreună cu tatăl său, fostul preot Ioan Pășcuța, biserica nouă din centrul comunei, iar după decesul acestuia i-a urmat la altar. Era foarte iubit în comună. Nu exagerez: la noi plânge lumea pe stradă”, a mai spus vizibil îndurerat primarul comunei Sânmartin, Cristian Laza.

Primăria Sânmartin a declarat trei zile de doliu local

Mai mult, pentru a marca durerea întregii comunități, primarul de Sânmartin a cerut convocarea de îndată a Consiliului Local pentru a declara trei zile de doliu local.

„Nu vom arbora drapelul negru, pentru că, potrivit legii, acesta se arborează doar la zilele de doliu național. În schimb, în perioada 5 – 7 ianuarie va fi interzisă organizarea de activități cultural-artistice, sportive și altele de acest gen”, a declarat Cristian Laza.

Părintele Alin Pășcuța era iubit și foarte apreciat în comunitate, cu atât mai mult cu cât, pe lângă activitățile organizate în parohie, s-a dovedit și un gospodar priceput, care s-a îngrijit, cu sprijinul administrației locale, de împrejmuirea cimitirului din localitate, amenajarea aleilor și întreținerea mormintelor.

Preotului Alin Pășcuța ar fi putut realiza foarte multe lucruri minunate dacă zilele vieții nu i-ar fi fost scurtate nemilos la o vârstă la care majoritatea persoanelor își fac mari planuri de viitor. Dispariția sa fizică a lăsat în urmă o fetiță nemângâiată, a declanșat un șuvoi de reacții pe rețelele de socializare, credincioșii din parohie, și nu numai, exprimând condoleanțe față de familia îndoliată. Dumnezeu să-l odihnească în pace, iar spiritul său să vegheze asupra celor dragi și asupra tuturor muritorilor !