Direcția de Sănătate Publică Bihor informează că, de la începutul campaniei de vaccinare anti-COVID-19, în județul Bihor s-au înregistrat 2  cazuri de sufocare de la vaccin. Conform G4media.ro, săptămâna trecută, în Aleșd, două femei au avut reacții anafilactice la vaccin.

Una dintre femei a fost transportată de urgență la spital pentru a fi supravegheată. Dr. Daniela Rahotă, șefa Direcției de Sănătate Publică Bihor, a declarat că cele două persoane se află în afara oricărui pericol.

„Cele două persoane care s-au vaccinat în Aleșd sunt în afara oricărui pericol. Una dintre cele două, puțin peste 40 de ani, a fost transportată cu ambulanța la UPU pentru a fi supravegheată, iar între timp a și plecat acasă. Ea avea recții alergice cunoscute la înțepătura de viespe și a ținut neapărat să facă vaccinul, chiar dorește să facă și rapelul”, a mărturisit Dr. Daniela Rahotă.

Două cazuri în județul Bihor

Șefa DSP Bihor a mai declarat că astfel de reacții s-au înregistrat la mai multe centre de vaccinare, dar s-a intervenit la timp.

,,Au mai fost cazuri de reacții anafilactice în mai multe centre de vaccinare, dar e important că s-a intervenit la timp și nu s-a întâmplat nimic mai grav. Unele persoane au avut nevoie de adrenalină, altele nu. În total sunt 2  cazuri de acest fel de la începutul campaniei de vaccinare.

Sunt reacții adverse, unele severe. Sunt raportate toate, nu e nici un fel de problemă. E bine să se știe că reacții adverse apar la orice fel de vaccin, să nu se panicheze oamenii.

În centre de vaccinare ale DSP-ului sunt reacții și la alte vaccinuri. Orice vaccin din lumea aceasta poate provoca reacții adverse”, a declarat șefa Direcției de Sănătate Publică Bihor, Dr. Daniela Rahotă.

Situația COVID-19 în România

În țara noastră, în ultimele 24 de ore, s-au înregistrat 2.611 de cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2. S-au înregistrat 61 de noi decese asociate COVID-19.

În momentul de față, la secțiile de Terapie Intensivă se află 963 de persoane cu forme grave de COVID-19. Până astăzi, 18.809 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.