Elevii din Bihor susțin , însă, că nu vor mai intra la ore, dacă nu va fi repus în funcție. Inspectoratul Școlar Bihor a precizat că Nicoară interpretează cum vrea legea privind transferurile școlare, iar unii dintre părinți l-au reclamat la București.
Tot scandalul pare să fi pornit de la transferul unor eleve gemene, relatează site-ul ebihoreanul.ro
„Noi am cerut lămuriri privind motivele de transfer, pentru că parcursul elevelor era atipic. Surorile gemene au fost admise în clasa a IX-a la şcoli diferite, una la „Ghibu” (n.r. Colegiul Naţional Onisifor Ghibu), alta la „Lazăr” (Liceul Teoretic Aurel Lazăr). În etapa specială de transfer, geamăna de la Ghibu merge la Lazăr (n.r. transferul fiind permis, pentru că cele două sunt gemene şi au dreptul să înveţe în aceeaşi clasă), iar în clasa a X-a se transferă amândouă la Gojdu, dar în clase diferite. În a XI-a rămân despărţite, iar în luna februarie vor să se unească, dar nu în clasa în care mai erau locuri disponibile, ci în cea în care nu mai sunt locuri”, a declarat Virgil Blage, pentru ebihoreanul.ro
Bihor. Situația va fi tranșată de instanță
Cazul va ajunge în instanță. Potrivit sursei citate, părinții gemenelor au atacat decizia transferului în instanță, la Tribunalul Bihor.
La acest moment, situația directorilor de școli este fragilă din punct de vedere juridic. La acest moment, toți directorii unităților de învățământ sunt numiți cu delegație.
Primul concurs pentru ocuparea posturilor de director va fi organizat pe 27 iulie, a anunțat ministrul Sorin Cîmpeanu. Asta înseamnă că pot fi delegați, suspendați oricând.
Sorin Cîmpeanu spune că are în plan și înființarea unui nou post pentru conducerea școlii: cel de director administrativ. Va completa activitatea directorului educațional și pe cea a celui adjunct. Ministrul Educației susține că a sosit vremea și pentru depolitizarea funcțiilor de conducere. El ar vrea ca directorii să fie aleși de Corpul Profesoral.
sursă foto: ebihoreanul.ro