Dacă zilele acestea, se așteaptă decizie în ce privește postul de prefect al județului Bihor, unii membri USR s-au revoltat din cauza postului de subprefect. Conform algoritmului de împărțire a funcțiilor, acesta revine USR.

Favorit de actuala conducere a USR Bihor este Marius Șovarschi, un fost polițist, așa cum relatează și publicația e-bihoreanul.ro. Unii dintre reprezentanții USR Bihor spun, însă, că acesta nu are nicio calificare pentru postul râvnit.

Pentru a salva aparența de transparență, conducerea USR Bihor a dat un mail intern prin care cerea propuneri pentru postul de subprefect.

Astfel, au aplicat 6 membri USR, însă, competiția internă a fost deja câștigată de Șovarschi. Disidenții din USR s-au revoltat și au solicitat conducerii centrale să revină asupra acestei decizii de numire.

Bihor.  Scandal PNL-UDMR

Prefectura Bihor a devenit un trofeu pentru PNL, UDMR și USR. Liderii UDMR vor postul de prefect pentru județul Bihor, pentru ca PNL să obțină postul de prefect pentru Cluj. Alin Tișe, vicepreședintele PNL și șeful CJ Cluj Napoca sustine însă, că nu e o luptă PNL-UDMR. Este o eroare, neputință a conducerii centrale PNL.

„Cum e șeful partidului, așa e și politica. Dacă șeful e parșiv, politica e parșivă. E un pretext că e coaliție, că așa a vrut coaliția. Cum să le spui primarilor asta? Când în campanie electorală, filiala din Cluj era dată exemplu!”, spune Tișe, cu referire directă la Ludovic Orban.

Pe de altă parte, numirea unui prefect UDMR în județul Bihor ar crea mai multe probleme la Bihor, decât la Cluj.

Ilie Bolojan, președintele PNL și consiliul Județean Bihor, se află în plin scandal cu liderii UDMR. Aceștia au atacat în instanță toate hotărârile privind reorgazizarea CJ Bihor.

„ Desigur, e greu să cedezi ceva ce ai primit. La acest moment, nimeni nu pare să renunțe. Sunt convins, însă, că la masa discuțiilor se va lua decizia corespunzătoare, cea corectă”,  spune Alin Tișe.