În Bihor, acuzațiile se țin lanț. Oamenii sunt cei mai afectați, pentru că deciziile par luate pe fondul mâniei.

Borsi Land, liderul grupului de consilieri județeni UDMR, i-a reproșat că a sărăcit cultura, după ce a luat dreptul teatrelor  Regina Maria și Szigligeti de a administra o clădire din centrul Oradiei, informează ebihoreanul.ro

Lui Bolojan i s-a reproșat că a sărăcit cultura. UDMR a făcut referire și la acțiunile de comasare a mai multor instituții de cultură, pentru reducerea cheltuielilor publice.

În replică, președintele CJ Bihor, a menșionat că a face cultură nu este egal cu a face risipă, conform sursei citată.

Bihor. Scandal la Consiliul Județean. Acuzații grave. Fetele de la balet ar fi fost lovite

Bolojan își argumentează deciziile de a lua din administrarea celor două instituții de cultură mai multe imobile și pentru că ar fi existat cazuri de agresiune. El susține că la Filarmonică există câteva apartamente destinate cazării oaspeților, dar agresau fetele care veneau la balet”, relatează ebihoreanul.ro

Ce se va întâmpla cu actorii

Bolojan a explicat că actorii vor rămâne în stradă, iar economiile sunt importante pentru investițiile din județ.

„Nu se pune problema să fie dați afară actori, în stradă”, a spus Bolojan.  El vrea ca spațiile comerciale de la parterul clădirii din strada Patrioților să fie date în chirie, pentru ca județul să încaseze bani, notează sursa citată.

Conflictele dintre UDMR și președintele CJ Bihor sunt, însă, pe mai multe teme. Există mai multe acțiuni în inastanță pentru a le tranșa.

Spre exemplu, regulamentul pentru întreținerea drumurilor din județ.  21 de primari UDMR susţin că o Hotărâre de CJ în acest  scop încalcă legea.  Potrivit acesteia, consiliile judeţene sunt obligate să acorde asistenţă tehnică, sprijin şi îndrumare autorităţilor administraţiilor publice locale. Ajutorul este  doar pentru construirea, întreţinerea, repararea şi modernizarea drumurilor comunale, străzilor şi trotuarelor, şanţurilor şi podeţelor.  Consiliile Județene trebuie să execute lucrări pentru modernizarea şi întreţinerea drumurilor, se arată în documentul oficial.