Mai exact, s-au trezit demiși, după ce au reclamat-o pe Angela Lupșea la DNA Oradea.

Aceștia au solicitat procurorilor, să verifice cum folosite fondurile europene privind reabilitarea Cetății.

La acest moment, Angela Lupșea nu are calitatea de suspectă sau inculpată, verificările sunt în curs.

Astfel, conflictul cu angajații contestari a fost escaladat, iar ceea ce ar fi trebuit să fie o instituție de cultură, s-a transformat un loc de răzbunări.

Bihor. Scandal la Muzeul Oradea

Tot scandalul dintre angajații demiși și directoarea Angela Lupșea se va muta în instanță.

Potrivit site-ului ebihoreanul.ro, în urma unei evaluări, au fost demiși cei mai vechi ai instituției de cultură: Dumitru Noane, Augustin Țărău, Cristian Negru.

Mai exact, au obținut calificativul nesatisfăcător . Sunt în preaviz până pe 19 martie, iar după acest moment se pot adresa Tribunalului Bihor.

De ce sunt angajații revoltați

În sesizarea depusă la DNA, angajații de la Muzeul Oradea spun că Angela Lupșea a ajuns interimară , deși nu avea experiența necesară pentru acest post.

Este de profesie juristă , contrar recomandărilor de la Ministerul Culturii, conform cărora managerii ar trebui să nu fie economiști sau juriști, ci să aibă studii în domeniul artei, culturii.

Anterior acestei funcții, Angela Lupșea a fost angajată la Primăria Oradea, când edil era Ilie Bolojan.

În ultima perioadă, a primit crtitici dure din partea artiștilor locali. Spre exemplu, scenografa Vioara Bara sesisează kitschul de la expozițiile pe care le organizează.

Angajații reclamă și atitudinea ostilă pe care o are în timpul priogramului de lucru. Sunt uluiți de faptul că le-au fost verificate laptopurile de serviciu și i-au pus să semneze acorduri de confidențialitate privind descoperile arheologice.

Cu toate acestea, Tribunalul Bihor va avea competență să soluționeze strict procedura de demitere, nu va intra în miezul cauzelor demiterii.

Angela Lupșea nu a putut fi contactată pentru exprimarea unui punct de vedere.