Florian Bodog a rămas fără imunitate parlamentară după ce 98 de senatori au votat miercuri, 21 aprilie, pentru ridicarea imunității, 24 împotrivă și unul s-a abținut. Fostul ministru al Sănătății va putea fi cercetat penal de DNA în ,,dosarul consilierei”.

Înaintea votului, Bodog a declarat că nu are emoții și nu se teme de ancheta procurorilor.

„Din start vă spun că nu vă voi cere să votaţi împotriva solicitării de cercetare a mea, că n-am nimic de ascuns, întotdeauna am răspuns invitaţiilor şi nu este prima dată când am fost invitat la DNA sau la Parchet. (…) Nu-mi este frică de Justiţie şi am încredere în Justiţia din România”, a declarat senatorul.

98 de voturi pentru ridicarea imunității lui Bodog

De asemenea, senatorul PSD a mai susținut că totul este o decizie politică și că trebuie să răspundă în fața oamenilor.

„Ştiu că decizia este una politică. Cred însă că Senatul şi românii au dreptul să ştie. Fiecare dintre noi răspundem în faţa lui Dumnezeu. Răspundem în faţa Justiţiei şi răspundem în faţa oamenilor care ne-au trimis în Parlament. Imunitatea nu trebuie privită ca un privilegiu, imunitatea este garanţia ca un ministru să-şi poată exercita în mod liber mandatul”, a spus senatorul PSD.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a susținut că senatorii social-democrați vor vota pentru ridicarea imunității lui Bodog. Procurorii DNA îl acuză pe fostul ministru al Sănătății de abuz în serviciu, fals intelectual și fals în înscrisuri.

Senatorul PSD a avut, pentru un an de zile, o consilieră din Oradea care nu a mers nici o zi la serviciu și a fost plătită. De asemenea, Bodog ar fi semnat în locul ei fișe de potanj și alte documente.

Fosta consilieră, Marcu Andreea Olivia, este profesoară în cadrul Facultăţii de Medicină şi Farmacie din Oradea, unde senatorul este predecan.

DNA susține că prin plata salariului consilierei lui Bodog, Ministerul Sănătății a fost prejudiciat cu peste 70.000 de lei.