Festivalul este online și se va desfășura în perioada 21-27 martie și este organizat de Muzeul Naţional al Literaturii Române. Teatrul Szigligeti din Oradea va participa cu înregistrarea spectacolului ,,Occident Express”.

Arpad Levente Biro, reprezentantul teatrului Szigligeti, a precizat că premiera piesei de teatru a avut loc în 2019 și a câștigat mai multe premii.

„Teatrul Szigligeti a prezentat în premieră drama lui Matei Vişniec în anul 2019, în regia lui Zalán Zakariás. Era prima dată când textul de mare succes al dramaturgului român a fost montat pe scenă tradus în limba maghiară.

În acelaşi an, spectacolul a câştigat premiile pentru cea mai bună regie şi cea mai bună actriţă în rol principal (Román Eszter) la Festivalul de Dramaturgie Contemporană Braşov”, a precizat Arpad Levente Biro.

Spectacolul ,,Occident Express” va fi difuzat sâmbătă, 27 martie

Piesa de teatru va putea fi urmărită pe pagina de Facebook a festivalului, gratuit, cu traducere în limba română. Înregistrarea spectacolului va fi difuzată sâmbătă, 27 martie.

Reprezentantul teatrului Szigligeti a precizat că piesa de teatru este despre viață și lupta pentru un trai mai bun.

„Titlul este un joc de cuvinte pe sintagma Orient Express, faimosul tren de lux, plin de aventurieri care se îndrepta spre tezaurele Orientului.

Occident Express, însă, reprezintă altfel de dorinţe: în locul viselor luxoase, este despre viaţă. Unul servea călătoriile de plăcere ale bogaţilor din vest, celălalt transportă grupuri de oameni care se luptă pentru a avea un trai mai bun”, se arată în comunicat.

Sâmbătă, 27 martie, Teatrul Szigligeti din Oradea va participa la Festivalul Matei Vișniec, organizat de către Muzeul Naţional al Literaturii Române. Cei care doresc să vizioneze piesa de teatru pot intra pe pagina de Facebook a teatrului. Înregistrarea spectacolului va avea traducere în limba română. Piesa de teatru a câștigat premiul pentru cea mai bună regie. De asemenea, Román Eszter a fost votată cea mai bună actriţă în rol principal  la Festivalul de Dramaturgie Contemporană Braşov.