Bihor. Circulația va fi restricționată pe pe DJ 792A, iar circulația va fi deviată între localitățile Husasău de Tinca și Belfir. Un pod va fi reparat, iar celălalt reconstruit. Restricțiile de circulație urmează să fie valabile până la sfârșitul lunii iunie, informează Bihoreanul.ro.

Conform CJ Bihor, traficul va fi permis pe DJ 792A doar autovehiculelor care au masa totală de până la 7,5 tone. Cele care depășesc acest tonaj vor avea variantă de ocolire pe DN79.

În reparații capitale va intra podul din apropierea sediului Primăriei, de la km 48+839 al DJ 792 A, în Husasău de Tinca. Șoferii pot folosi o rută alternativă pe o stradă din localitate unde autoritățile au amenajat două poduri provizorii peste pârâul Gurbediu (Valea Nouă) și Fonău.

Bihor. Trafic restricționat datorită reparațiilor la două drumuri

De asemenea, pe pe DJ792A traficul va fi deviat pentru că podul existent va fi demolat și reconstruit. Podurile provizorii pe care le pot folosii șoferii au o lungime de 13,50m și o lățime de 5,25 m. Circulația se va desfășura cu restricții privind îngustarea corasabilului la o singură bandă de sens.

Conform  Consiliului Județean ( CJ) Bihor, restricțiile vor fi ridicate la sfârșitul lunii iunie.

Lucrările fac parte din proiectul „Reparații capitale și refaceri poduri pe DJ 792A Leș – limită județ Arad”, care prevede lucrări capitale și refaceri la șase poduri. În acestă etapă sunt prevăzute lucrările la podurile din Husasău de Tinca și Belfir, iar în cursul anului urmează lucrări și la celelalte poduri.

În vederea reabilitării podurilor s-au investit 12,09 milioane de lei, fără TVA. Firma care se ocupă de execuția lucrărilor este formată din Dumexim SRL, Tisoti Exim SRL și Industrial Construct Ardeal SRL.

Din 21 aprilie, miercuri, circulația va fi restricționată pe pe DJ 792A. Un pod va fi reparat, iar celălalt reconstruit. Firmele care se ocupă de execuția lucrărilor au construit trei poduri provizorii pentru rutele alternative.