Bihor. Comun Bulz, o zonă cu potențial turistic, este îngropată sub gunoaie. Trei galerii de mină din comună sunt umplute cu zeci de doze de bere, piese de mobilier și cutii de medicamente.

În mai multe înregistrări postate pe Facebook de un grup civic, ,,Diaspora Europeană”, se vede cum galeriile de mine sunt pline de gunoaie.

Imediat după ce reclamanții au povestit ce au văzut, mai multe persoane neidentificate au dat foc la gunoaie și le-au acoperit cu pământ.

Bihor. Comisarii Gărzii de Mediu

Comisarii Gărzii de Mediu au fost sesizați de către ,,diasporeni” și s-au deplasat la fața locului.

„Intrarea într-una dintre galerii avea cam 2 metri înălţime. Acum a mai rămas liber cam jumătate de metru”, a declarat comisarul şef, Sever Şerbănescu, relatează Bihoreanul.

Primăria Bulz s-a ales cu o amendă de 15.000 de lei, pentru gestionarea proastă a serviciului de salubritate. Totodată, primaria are termen două săptămâni să curețe cele trei zone. T

Totodată, comisarii de mediu au amendat firma angajată de primărie care a exploatat lemnul din pădurea comună, lucru interzis. Primarul a precizat că nu a mers în pădure să vadă cum lucrează firma plătită din bani publici.

,,Diaspora Europeană” acuză și faptul că s-ar fi tăiat lemne nemarcate din pădurile comunei Bulz. De asemenea, ei susțin că reprezentanții Primăriei Bulz și cei de la ocolul silvic din zonă au creat un cadru perfect pentru ca hoții de lemne să nu fie deranjați. Garda forestieră va varifica aceste acuzații, relatează sursa citată.

Reamintim că trei galerii de mină din comuna Bulz sunt îngropate în gunoaie. Grupul civic ,,Diaspora Europeană” a postat pe pagina lor de Facebook mai multe videoclipuri prin care galeriile sunt pline de gunoaie.

Imediat după ce reclamanții au povestit ce au văzut, mai multe persoane neidentificate au dat foc la gunoaie și le-au acoperit cu pământ. Primăria s-a ales cu amendă de 15.000 de lei din partea Gărzii de Mediu.