Tribunalul Bihor a respins, marţi, propunerea de arestare în lipsă formulată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor pe numele lui Victor Micula

Tribunalul Bihor a respins, marţi, propunerea de arestare în lipsă formulată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor pe numele lui Victor Micula. Fiul omului de afaceri Viorel Micula, a fost trimis în fața instanței într-un dosar, alături de patru poliţişti, acuzaţi că l-au protejat şi i-au permis accesul la bazele de date secrete ale MAI.

Potrivit portalului instanţei, marţi, dezbaterile au început cu o cerere de recuzare a procurorului Cristian Ardelean. Acesta urma să susţină și propunerea de arestare în lipsă a lui Micula. Cererea a fost respinsă.

Ulterior, judecătorul a respins şi propunerea de arestare, aducând ca temei articolul 227 din Codul de procedură penală. Acest articol prevede că „nu sunt întrunite condiţiile prevăzute de lege pentru arestarea preventivă a inculpatului”. Totodată, instanţa a dispus că toate cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia, relatează Bihoreanul .

„S-a dispus respingerea propunerii de arestare preventivă. Soluţia nu este definitivă, este atacabilă cu contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare”, a declarat judecătoarea de caz Veronica Ioniţă, purtător de cuvânt al Tribunalului Bihor, informează cetateanul.net .

Soluţia pronunţată, marţi, poate fi așadar contestată de procurori în termen de 48 de ore de la comunicare la Curtea de Apel Oradea.

Victor Micula a fost trimis în judecată pe 19 decembrie alături de patru agenţi de poliţie, Ovidiu Iovian Vaida, Camelia Erdei, Alin Claudiu Zanca, respectiv Claudiu Rengle

Victor Micula a fost trimis în judecată pe 19 decembrie alături de patru agenţi de poliţie, Ovidiu Iovian Vaida, Camelia Erdei, Alin Claudiu Zanca, respectiv Claudiu Rengle, cel din urmă pensionat între timp. Procurorul Cristian Ardelean de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor a solicitat arestarea preventivă a tânărului milionar.

Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor îl acuză că a accesat ilegal baze de date ale Ministerului de Interne şi a participat la o percheziţie cu cagulă şi geacă de poliţist. Victor Micula s-ar fi îmbrăcat în poliţist şi a participat la o percheziţionare corporală, împreună cu polițiști reali.

Suplimentar, el ar fi avut acces ilegal la bazele de date ale MAI, unde a căutat informații inclusiv despre cântăreaţa de muzică populară Vlăduţa Lupău.

Potrivit Tribunalului Bihor și a surselor din presa națională și locală, Victoraș Micula s-a refugiat în Elveția și refuză să vină la audieri în România.