Polițiștii au confiscat, miercuri, 11 kilograme de tutun de contrabandă și 177 de pachete de țigări netimbrate. În urma acțiunilor desfășurate în mai multe localități din județ, proprietarii s-au ales cu dosare penale.

Conform Poliției Bihor, tutunul de contrabandă a fost găsit în mașina unui bărbat în vârstă de 68 de ani din Marghita. El îl vindea în piața din localitate.

„În portbagajul autoturismului, polițiștii din Marghita au descoperit doi saci, în care se aflau 23 de pungi de plastic transparent, care conţineau o materie vegetală cu textură uscată, de culoare brun-deschis, cu aspect de tutun, cu greutatea totală de 11,09 kg., fără documente de proveniență”, se precizează în informarea poliţiştilor, informează Bihoreanul.

Trafic de tutun și țigări netimbrate

Polițiștii au găsit tutunul în 23 de pungin de plastic transparent. Bărbatul în vârstă de 68 de ani s-a ales cu dosar penal pentru deţinere de produse accizabile nemarcate.

În Salonta, un administrator de magazin s-a ales cu dosar penal, după ce polițiștii au descoperit 177 de pachete de țigări de diferite mărci ascunse în două aparate de tip ,,slot machine”. Aparatele nu erau funcționale.

„De asemenea, au fost descoperiți 173 de lei, în legătură cu care există suspiciunea că ar proveni din comercializarea de țigarete provenite din contrabandă”, se arată în comunicatul Poliției Bihor.

Polițiștii au confiscat țigările, iar pe numele administratorului s-a deschis dosar penal pentru contrabandă.

Razii în mai multe localități din Bihor

În cadrul acțiunii desfășurate au participat polițiștii din Salonta, colegi de-ai lor de la Oradea. De asemenea, la acțiune s-au alăturat cei de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice și Serviciul Rutier. Totodată, la acțiune au participat și cei de la Garda de Mediu, jandarmi.  Polițiști de frontieră, și reprezentanți ai Direcţiei Sanitare Veterinare au participat la acțiune.

Au fost legitimate 225 de persoane și verificate 128 de autovehicule. De asemenea, în cadrul acțiunii au fost verificate 18 societăți comerciale și agenți de pază.

În urma verificărilor, au fost confiscate 4.140 de țigarete netimbrate legal, în valoare de 2.484 de lei și au fost confiscați 173 de lei