Situația dramatică în Tinca, județul Bihor. Un bărbat a fost transport de urgență la spital după ce a fost găsit cu arsuri pe 45 % din suprafața corporală. Incendiul ar fi fost provocat chiar de către el după ce a adormit cu o țigară în mână. Lenjeria de pat și hainele cu care era imbrăcat au luat foc.

Joi seara, în jurul orei 19.00, o rudă a victimei a sunat la numărul unic 112 și a anunțat faptul că a reușit să stângă incendiul înainte de a se propaga și spre alte obiecte din locuința bărbatului. Localnicul din Tinca a avut nevoie urgentă de îngrijiri medicale și a fost transportat la spital.

Bihor. O țigară aprinsă era să-i coste viața unui locuitori din Tinca

La fața locului a intervenit un echipaj de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea și paramedicii din Tinca.

Purtătorul de cuvânt al ISU Crișana, Camelia Roșca, a precizat că bărbatul, în vârstă de 64 de ani, are arsuri de gradele 2 și 3, la nivelul capulului, toracelui, abdomenului și membrelor superiore, relatează Bihoreanul.ro.

Totodată, bărbatul a fost transportat la Spitalul Clinic Judeţean din Oradea.Reamintim faptul că bărbatul a adormit cu țigara aprinsă, motiv pentru care hainele cu care era îmbrăcat au luat foc. O rudă a victimei a reușit să lichideze focul înainte ca el să se propage la lucrurile din casă.

Ruda a sunat la 112 și a cerut ajutor pentru bărbatul ce a suferit arsuri grave datorită neatenției. Pompierii recomandă atenție de fiecare dată când plecăm sau ne punem la somn. Trebuie verificat mereu focul din sobă, sau orice alt lucru ce ar putea produce un dezastru.

La fața locului au intervenit de urgență paramedicii din Tinca și un echipaj mobil SMURD. Din primele cercetări, bărbatul are arsuri de gradul 2 și 3 la nivelul capului, toracelui, abdomenului și membrelor superioare. Reamintim că 45 % din suprafața corpului are arsuri.