Polițiștii din Marghita i-au deschis dosar penal unui bărbat ce a fost prins în timp ce vindea parfumuri contrafăcute.

Potrivit Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, arădeanul în vârstă de 40 de ani a fost depistat joi, 4 martie, în timp ce vindea,din propria lui mașină  parfumuri contrafăcute.

Bărbatul are domiciliul la Arad, iar polițiștii l-au prins, în jurul orei 13.15, în timp ce aștepta într-un autoturism parcat pe o stradă din municipiu.

„În urma controlului autoturismului, poliţiştii au descoperit pe bancheta din spate a autovehiculului o cutie în care se aflau 35 de parfumuri de diferite mărci, bunuri a căror provenienţă nu a putut fi dovedită cu acte, susceptibile a fi contrafăcute”, arată comunicatul.

Parfmuri confiscate de către oamenii legii

Bărbatul  de 40 de ani, cu domiciliul în Arad,  s-a ales cu dosar penal. Oamenii legii au confiscat toate parfumurile arădeanului. Produsele urmează să fie verificate pentru stabilirea originalității.

„În cauză a fost întocmit dosar penal, iar poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Marghita continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare”, mai arată comunicatul.

Parfumuri,produse cosmetice și haine ridicate de către jandarmi

La sfârșitul lunii februarie, jandarmii orădeni au confiscat, în zona pieței de vechituri, parfumuri, produse cosmetice și mai multe haine. Vânzătorul nu avea acte de proveniență pentru marfa sa.

Reprezentanții Jandarmeriei Române au confiscat 88 de parfumuri și 32 de articole vestimentare contrafăcute. Vânzătorul a recunoscut că a cumpărat produsele de la o altă persoană, iar el este acum cercetat penal pentru infracțiunea de punere în circulație a produselor contrafăcute.

  „Articolele vestimentare au fost ridicate în vederea confiscării și, împreună cu actele de sesizare, au fost predate organelor de urmărire penală în vederea continuării cercetărilor”, a mai transmis în acea perioadă Inspectoratul de Jandarmi, informează Bihoreanul.