ISU Crișana au precizat că incendiul a pornit de la o lumânare uitată aprinsă. Camelia Roșca, purtătorul de cuvânt al ISU Crișana a declarat pentru Bihoreanul că la sosirea echipajelor de stingere, pericolul extinderii focului la alte magazii din apropiere era foarte ridicat.

Incidentul s-a produs în jurul orei 02.20, în cursul nopții de marți spre miercuri. La fața locului a intervenit Stația de Pompieri Ștei pentru lichidarea incendiului ce a izbcnit pe strada Andrei Mureșanu din localitate.

,,În momentul sosirii echipajelor de stingere, arderea se manifesta violent la un garaj din lemn şi o magazie de lemne. Existând pericolul extinderii flăcărilor la celelalte magazii din lemn aflate în apropierea construcţiilor afectate de incendiu”, a precizatCamelia Roşca, purtătorul de cuvânt al ISU Crişana.

Incendiul ar fi izbucnit de la o lumânare

Pompierii au reușit să lichideze incendiul după mai bine de o oră și douăzeci de minute. La fața locului au intervenit două autospeciale cu apă și spumă. Pompierii au reușit să împiedice propagarea focului la alte construcții din imediata apropiere.

Până la ora 4 dimineața au fost îndepărtate efectele negative ale incendiului.

„Cercetările efectuate au indicat faptul că evenimentul a fost, cel mai probabil, provocat, de o lumânare lăsată aprinsă în garaj.

Ca urmare a producerii incendiului, au ars garajul construit pe structură de lemn, autoturismul aflat în interiorul acestuia. De asemenea o magazie din lemn construită pe o suprafaţă de circa 5 metri pătraţi şi un metru ster de lemne”, a mai arătat Roşca.

Recomandările pompierilor pentru prevenirea incendiilor

Pompierii ISU Crișana vin cu recomandări și îndeamnă cetățenii să stingă  mereu, când pleacă de acasă, lumânările aprinse. Totodată, lumânările nu trebuie plasate în apropierea mobilierelor, cărților și altor elemente care pot lua foc foarte rapid.

„Folosiţi întotdeauna un suport special pentru lumânări, care să fie rezistent la temperaturi ridicate şi suficient de mare pentru a proteja de picături de ceară topită”, au mai precizat reprezentanții de la ISU Crișana.