Bihor. Din cauza ploilor din ultimele ore, un pod de pe DN76, ce leagă Oradea de Deva, s-a surpat.

Incidentul s-a produs în zona localității Drăgănești, iar conform Poliției Române, traficul a fost întrerupt și deviat pe ruta Beiuș – DJ 764F – Tărcaia – Sudrigiu – DN 76.

Podul ce s-a surpat era vechi și nereabilitat, iar datorită ploilor a apărut o groapă uriașă în carosabil. Autoritățile au decis deviarea traficului pe altă rută pentru siguranța șoferilor.

Bihor. Cod Roșu de inundanții în mai multe localități

Meteorologii au emis un cod roșu de ploi abudente în intervalul orar 9.55-18.00, fiind vizate următoarele localități: Buntești, Pietroasa, Remetea, Curățele, Budureasa, Căbești, Rieni și Câmpani.

Totodată, hidrologii au emis un cod roșu în bazinele hidrografice Iad, Drăgan, Crişul Negru.

„Va continua să plouă abundent și se vor acumula în general 30-45 l/mp – în ultimele 6 ore în zonă s-au cumulat 75-80 l/mp, iar de la începutul ploii (în ultimele 16 ore), în jur de 140 l/mp”, a transmis ANM.

Datorită ploilor abudente, pompierii au intervenit în evacuarea unei familii cu patru copii din comuna Pietroasa, sat Cociuba Mică. Locuința în care stau se află foarte aproape de Crișul Pietros, debitul crescând semnificativ, punând în pericol viața familiei.

Când vine vremea bună

Familia s-a mutat la rudele din sat care locuiesc într-o zonă mult mai sigură decât ei.

Din data de 24 mai, temperaturile vor crește considerabil, respectiv se vor înregistra 20-24 de grade ziua şi 7-11 grade noaptea, mediat regional. Nu scăpăm de ploi, probabilitatea fiind una ridicată ca în zilele însorite să se înregistreze averse.

Vor fi mai ales manifestări de instabilitate atmosferică, iar local se pot înregistra în intervale scurte de timp sau prin cumulare cantităţi de apă mai însemnate.

Spre sfârșitul lunii mai sunt programate valori termice apropiate de cele normale pentru această perioadă. Începutul lunii iunie va fi unul însorit, cu temperaturi ridicate.