Daniel Marius Babău, un polițișt de frontieră de la Borș a fost condamnat la patru ani de închisoare. El a fost filmat în timp ce ar fi cerut 200 de euro, din care a primit 500 de lei. Polițistul a cerut banii unui șofer pentru a nu aplica o sancțiune contravențională și pentru a putea intra în țară.

Tribunalul Bihor a decis marți, 30 martie, interzicerea drepturilor electorale, dar și acela de a mai rămâne polițist de frontieră, pe o perioadă de trei ani după ispășirea pedepsei de patru ani în închisoare.

De asemenea, instanţa a dispus confiscarea sumei de 500 lei pe care poliţistul a încasat-o ca mită şi l-a obligat la plata a 2.000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare.

Decizia nu este definitivă și poate fi atacată, cu apel, în termen de 10 zile, informează Bihoreanul.

Polițișt de frontieră, filmat în timp ce a cerut șpagă

Polițistul de frontieră, Dănuț Marius Babău, cu o vârstă de 48 de ani, a fost trimis în judecată în aprilie 2018.  Instanţa a dispus confiscarea sumei de 500 lei pe care poliţistul a încasat-o ca mită şi l-a obligat la plata a 2.000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare.

Polițistul de frontieră a fost denunțat la Poliția de Frontieră de un șofer ce a filmat în timp ce i-a cerut 200 de euro și a plătit doar 500 de lei. Șoferul a precizat că a plătit suma pentru a fi iertat de o amendă contravențională.

Denunțul șoferului a fost înaintat Parchetului Bihor împreună cu telefonul unde înregistrase cum frontieristul își negocia șpaga. Fostul polițist de frontieră a negociat cu șoferul pentru suma de 200 de euro.

Daniel Marius Babău a fost reţinut pentru 24 de ore, în timpul anchetei. Procurorii de pe lângă Tribunalul Bihor i-au cerut arestarea. Instanţa  a respins solicitarea și au dispus plasarea fostului polițist de frontieră sub control judiciar. În timpul cercetărilor, subofiţerul Daniel Marius Babău, a uzat de dreptul la tăcere.