Ovidiu Marian Pop a fost condamnat definitiv la 9 ani de închisoare pentru evaziune fiscală de 8 milioane de lei. Fostul preot din Oradea a început să-și atace judecătorii și decizia pe care au luat-o. Bărbatul a început să posteze videoclipuri pe Youtube în care nu este de acord cu sentința pe care a primit-o.

La aflarea deciziei instanței, bărbatul a dispărut, el fiind dat în urmărire națională și internațională. Conform Digi24.ro, Ovidiu Marian Pop susține căt procesul a fost unul incorect și își susține nevinovăția.

„Cât mai valorează viața unui om? Pare deja o întrebare retorică. Pentru că pe de o parte, parcă nu valorează nimic, pe de altă parte, în sume, pentru unii valorează ceva. Am cerut o șansă să mă apăr. Am fost învinuit de ceva, nu am făcut faptele acestea, iar șansa asta nu mi s-a dat (…) Nu știu de ce am fost considerat un pericol social. Chiar  nu-mi dau seama pentru cine am reprezentat un pericol social atâția ani de zile (…) Nouă ani e cam mult. E cam mult atâta vreme cât un criminal primește șase ani, violatori sunt cercetați în stare de libertate”, spune fostul preot într-un videoclip pe Youtube.

Acuzat că a importat carne din Ungaria printr-o firmă fantomă

Conform știriletransilvaniei.ro, bărbatul a fost condamnat pe 11 februarie 2021 pentru evaziune fiscală. El a fost acuzat că a importat carne din Ungaria cu ajutorul unei firme fantome pentru a nu mai plăti taxe către statul român. Prejudiciul se ridică la valoarea de 8 milioane de lei. Bărbatul, împreună cu asociatul său, au primit 9 ani de închisoare cu executare.

Bărbatul, la aflarea deciziei instanței, a dispărut fără urme. Ovidiu Miron Pop a fost dat în urmărire națională și internațională.

Polițiștii l-au căutat atât acasă și în toate locurile unde fostul preot le frecventa. IPJ Bihor continuă căutările bărbatului ce a fost condamnat pe 11 februarie la 9 ani de închisoare pentru evaziune fiscală.