Sâmbătă, 10 aprilie, un protestatar ,,anti-mască” din Bihor a fost prins în flagrant în timp ce distrugea cu o bâtă o autospecială în orașul Aleșd. Bărbatul a adunat, de-a lungul timpului, amenzi în valoare de 10.000 de lei.

Protestatarul a mai spart, cu o noapte precedentă, parbrizul altei mașini de poliție cu un bolovan. Mașina era parcată chiar în fața sediului Poliției.

Bărbatul a fost amendat în nenumărate rânduri pentru nepurtarea măștii și a măsurilor anti-COVID.

Bihor. Amendat cu 10.000 de lei pentru nepurtarea măștii

Conform polițiștilor, bărbatul, în vârstă de 34 de ani, domiciliat în orașul Aleșd, a fost prins în flagrant în jurul orei 22.00. El a încercat să distrugă cu o bâtă din lemn parbrizul unei autospeciale de poliție.

El mai spărsese, în noaptea de 9 spre 10 aprilie, parbrizul unei alte autospeciale parcată la sediul Poliţiei Aleșd. Acțiunile bărbatului, de a se răzbuna pe polițiști, vin în contextul în care el a fost sancționat în nenumărate rânduri pentru nepurtarea măștii. Bărbatul este cunoscut ca fiind contestatar al existenței noului coronavirus.

Protestatarul  anti-mască s-a ales cu dosar penal pentru distrugere

Pe lângă amenzile în valoare de 10.000 de lei, protestatarul s-a ales cu dosar penal și a fost reținut pentru 24 de ore.

El a fost acuzat pentru distrugere și tentativă la înfracțiunea de distrugere. Bărbatul va fi prezentat unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Aleșd. El   va decide dacă va dispune alte măsuri preventive în cazul lui.

Cercetările în caz sunt continuate de poliţiştii din Aleşd, sub supravegherea unui procuror.

Bărbatul, în vârstă de 34 de ani, a distrus în noaptea de 9 spre 10 aprilie parbrizul unei autospeciale cu un bolovan. La nici 24 de ore după acest incident, inculpatul a înceercat să spargă, cu o bâtă din lemn, parbrizul altei mașini de poliție. El a fost prins în flagrant și arestat pentru 24 de ore.