Inspectoratul Teritorial de Muncă Bihor a anunțat că în următoarea perioadă s-au anunțat concedieri colective. Sunt afectate locuri de muncă din sectorul bancar, din producția de mobilier și de încălțăminte.

Angajatorii au motvat că nu mai au resursele financiare pentru salarii, câtă vreme vânzările au scăzut considerabil.

Bihor. Val de concedieri, Mii de contracte suspendate, val de amenzi

Inspectorii de muncă din Bihor spun că, la acest moment sunt suspendate 7609 de contracte de muncă.

Angajatorii au invocat infecția cu Covid, dar și imposibilitatea de a acoperi cheltuielile salariale.

Cu toate acestea, legea nu îi scutește pe cei care își continuă activitatea să rspecte măsurile impuse de pandemie.

Potrivit ITM Bihor, în luna ianuarie ac, au fost verificați  291 de angajatori, . Au aplicat 382 de sancțiuni avertismente și amenzi în valoare de 471 000 de lei.

Cele mai multe au fost pentru nerespectarea măsurilor de sănătate în muncă.

Bihor. Unde te mai poți angaja

Datele de la AJOFM Bihor arată că sunt disponibile peste 100 de locuri de muncă. Dintre acestea, cele mai multe sunt destinate celor cu studii medii în domenii precum: vânzări, servicii clienți, confecții, alimentație bucătărie.

Cei cu studii superioare au mai puține optiuni. Pot alege să lucreze ca specialist marketing, specialist reusurse umane.

Universitatea Oradea a declarat liber un post de conferențiar universitar. Pentru acesta, este nevoie de titlul științific de doctor.

Ce recomandă recrutorii

Întrucât piața muncii a suferit modificări în ultima perioadă, de la domenii până la stilul de muncă, recrutorii recomandă flexibilitate.

Pe lângă cursurile de formare sau de conversie profesională, cei aflați în căutarea unui loc de muncă, își pot transforma un hobby într-o activitate plătită.

Cifrele arată că la această metodă au recurs cei care se pricep la web design și marketing digital. Domeniul IT este în plină expansiune, datorită faptului că peste 70% dintre angajați au început să lucreze exclusiv on-line.