Totuși, excepție de la această decizie o face centrul de la Valea lui Mihai, care va funcționa în secția exterioara a Spitalului Marghita din oraș, aici fiind deschis un centru permanent. Potrivit viceprimarului Karsai Attile, vaccinarea la acest centru se va efectua doar pentru locuitorii din Valea lui Mihai și numai pe bază de programare.

„Chiar ieri (nr marți) au fost în teren pentru a identifica locația repezentanți ai Direcției de Sănătate Publică și ai Spitalului Marghita. Noi mari modificări nu vom face, nu trebuie să demolăm nimic, să mutăm ușa la stânga sau la dreapta, slavă Domnului. Din punct de vedere al aranjamentului, doar vom coborî cele necesare de la etajul I la parter”, a explicat viceprimarul de Valea Lui Mihai, responsabil cu funcționarea centrului de vaccinare.

Potrivit acestuia, în momentul de față a fost vehiculată doar data inaugurării, nu și cea la care centrul va fi operațional.

„Nu știm nici cum vor fi plătiți oameni care vor deservi acest centru de vaccinare, ni s-a spus că vom afla pe parcurs”, a adăugat viceprimarul Karsai Attila.

În privința centrului de la Aleșd, acesta va fi deschis în prima zi de vaccinare în România, adică, la data de 27 decembrie.

„La noi, centrul de vaccinare va funcționa în sala de sport din Arena sportivă și cred că va deservi 60.000-70.000 de oameni, adică de la Bulz la Tileagd. Ni s-au cerut mese, scaune, paturi, să văruim. Totul e gata, pregătit. Au fost și cei de la STS ”, consideră primarul de Aleșd Ioan Todoca.

Conform viceprimarului Șteiului, Marius Cioară centrul de vaccinare din oraș se va deschide la Casa de cultură, existând deja o „listă cu personalul care răspunde de funcționarea centrului pe care se află și medici din Ștei, dar nu numai”.

Conform acestuia, în urma unei informații trimise de către Primărie la solicitarea Centrului Național de Coordonare și Conducere a Intervenției cu privire la identificarea centrelor de vaccinare anti-Covid-19 pentru persoanele de peste 65 de ani, de mai bine de o săptămână este bine cunoscut faptul că la centrul amenajat în cadrul Casei de cultură vor fi vaccinați doar localnicii din Salonta, Cefa, Ciumeghiu și Avram Iancu, centru care trebuie să conțină o zonă de tiraj/recepție, una de așteptare, o zonă de vaccinare și o zonă de așteptare postvaccin.  Vaccinarea la Marghita se va efectua în sala de sport de la Goga I.

Potrivit celor spuse de către premierul interimar Nicolae Ciucă, în România ar urma să opereze un număr de 995 de centre de vaccinare și 81 organizate la nivelul MAI