Biserica Ortodoxă Română se va implica în distribuirea de materiale informative despre vaccinare în eparhii, printr-o broșură. ”Vestea bună a săptămânii : Patriarhul Daniel a anunțat că Biserica Ortodoxă Română va difuza materiale informative despre vaccinare în eparhii, printr-o broșură. Ea e  intitulată “Vaccinarea împotriva COVID-19 în România. Gratuită. Voluntară. Sigură”, a mai transmis Ministerul Sănătății, Vlad Voiculescu.

Conform publicației online Educație Privată, broșurile sunt destinate personalului clerical și necleerical din eparhii. Etapa a doua de vaccinare anti-COVID19 include și personalul clerical ce desfășoară activități cu risc crescut de infectare cu noul coronavirus.

Vaccinul este una dintre soluții

Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, Vasile Bănescu,  a spus  într-o emisiune la Realitatea TV că ,, e timpul să lăsăm în urmă această pandemie, iar vaccinul este una dintre soluții”.  Purtătorul de cuvânt a mai precizat că nu există nicio înțelegere cu Guvernul în privința deciziei pe care BOR a luat-o privind vaccinarea.

,,Biserica nu poate fi condiționată de nimeni, ea slujește un obiectiv care o transcende”, a mai specificat reprezentantul BOR.

Mai multe voci din sânul bisericii au transmis mesaje pro vaccin, printre care părintele Necula și Arhiepiscopul Calinic.

Papa Francisc se va vaccina

Ministerul Sănătății a mai amintit, în postarea de pe Facebook, că Suveranul Pontif se va vaccina săptămâna viitoare. Numai împreună, indiferent de religie și credință, vom reveni la normalitate!” a mai precizat Vlad Voiculescu.

Până în prezent, în țara noastră s-au imunzat peste 100.000 de cadre medicale. Ministerul Sănătății a anunțat începerea etapei 2 de vaccinare anti-COVID19 după 15 ianuarie.  În a doua etapă a campaniei de vaccinare va fi imunizată populația cu vârsta peste 65 de ani și persoanele cu risc ridicat. De asemenea, se vor putea vaccina și lucrătorii care desfășoară activități în domenii esențiale.

Valeriu Gheorghiță, președintele Comitetului Național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, a precizat că etapa a doua de vaccinare cuprinde peste 5 milioane de persoane vârstnice și cu boli cronice. Vaccinarea va începe după 15 ianuarie, urmând ca din aprilie să înceapă vaccinarea populației generale.