În nu prea îndepărtatul viitor, medicii de familie ar putea efectua procedura de vaccinare împotriva noului coronavirus, în cabinetele personale, însă la o primă analiză, din nefericire, în judeţul Bistriţa numai un sfert dintre aceştia şi-au manifestat interesul cu privire la imunizarea pacienţilor lor.

Pentru asigurarea creşterii numărului de doze care vor fi administrate zilnic, otadtă cu iniţierea celei de-a treia etape a campaniei de vaccinare a populaţiei anti-Covid-19, medicii de familie ar putea „ajuta” procesul de imunizare respectiv.

Pentru analiza interesului manifestat de către medicii de familie în ceea ce priveşte vaccinarea pacienţilor în cabinetele în care aceştia îşi desfăşoară activitatea, autorităţile au cerut o anumită statistică în acest sens.

75% dintre medicii de familie din Bistriţa nu sunt de acord cu vaccinarea anti-Covid-19 în cabinetele proprii

Astfel, în judeţul Bistriţa, conform rezultatelor primite, numai un sfert din medici de familie sunt de acord să facă parte din procesul de vaccinare al populaţiei.

”Din cei 134 de medici de familie din județ, 35 și-au arătat disponibilitatea. Sunt medici de familie și din mediul rural, și din urban. Parcă mai mulți ar fi din rural, dar poate și din cauză că la oraș sunt deja centre de vaccinare. Deci la prima strigare, 35 și-au anunțat disponibilitatea” a declarat Anca Andrițoiu, șefa Direcţiei de Sănătate Publică Bistriţa-Năsăud, DSP BN.

În opinia acesteia, odată finalizată forma contractuală şi după stabilirea tipului de vaccin utilizat, precum şi după punerea la punct a termenilor contractuali. probabil că şi alţi medici de familie vor accepta să administreze vaccinul în cabinetele acestora.

În cadrul unei conferinţe de presă susţinută la Prefectura Bistriţa, Anca Andriţoiu a explicat faptul că poate odată cu apariţia vaccinului Jhonson&Jhonson, ser care se administrează doar într-o singură doză, medicii de familie vor prezenta o deschidere mai mare în ceea ce priveşte imunizarea persoanelor în cabinetele proprii.