Marți dimineață, în localitatea Teaca, cinci persoane au fost implicate într-un accident pe DN 15A între două autoturisme.Potrivit ISU Bistrița-Năsăud, accidentul s-a produs într-o zonă marcată cu linie continuă.

Potrivit ISU Bistrița-Năsăud, accidentul s-a produs într-o zonă marcată cu linie continuă. La fața locului au fost trimise echipaje de la SMURD și Ambulanță. Totodată, un echipaj de terapie intensivă mobilă a fost trimis deoarece două persoane au rămas încarcerate.

Conform AGERPRES, echipajele de intervenție au găsit persoanele implicate în accident conștiente, iar victimele au fost transportate de urgență la spital.

„Echipajele de intervenție au găsit la locul accidentului cinci persoane. Dintre care două (pasageri în același autoturism) erau încarcerate, conștiente şi cooperante. Pasagerul din dreapta faţă, în vârstă de aproximativ 56 de ani, a fost extras de paramedici şi predat echipajului de la SAJ Bistriţa-Năsăud.

Conducătorul auto, în vârstă de aproximativ 50 de ani, a fost extras de echipajul de descarcerare şi predat echipajului de terapie intensivă mobilă SMURD. Victimele au fost stabilizate şi transportate la spital. Prezentau traumatisme toracice, însă erau stabile hemodinamic şi respirator”, au transmis reprezentanții ISU.

Traficul din zonă, blocat

Celelalte persoane implicate în accident nu au prezentat traumatisme. După evaluarea medicală de către cei de la Ambulanță, persoanele au refuzat să fie transportate la spital. Pe toată perioada intervenției a echipajelor SMURD și Ambulanță, traficul din zonă a fost blocat pentru o bună perioadă de timp.

Poliția continuă cercetările pentru a stabili cu exactitate împrejurările în care a avut loc accidentul rutier din comuna Teaca. Polițiștii au deschis dosar penal pentru pentru vătămare corporală din culpă.

Marți dimineață, în localitatea Teaca, cinci persoane au fost implicate într-un accident pe DN 15A între două autoturisme. Potrivit ISU Bistrița-Năsăud, accidentul s-a produs într-o zonă marcată cu linie continuă.

România și Bulgaria sunt singurele state membre cu o rată a accidentelor mortale mai mare de 80 de decese la un milion de locuitori.