Sunt suspiciuni de fals, abuz în serviciu, constituirea unui grup infracțional organizat.

Concret, angajației Primăriei sunt bănuiți că au falsificat mai multe documente care au legătură cu Planul Urbanistic al municipiului Bistrița.

“ Astăzi, 25 mai, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Bistriţa-Năsăud pun în aplicare 7 mandate de percheziţie domiciliară, la persoane fizice şi o instituţie din municipiul Bistriţa. Activităţile sunt desfăşurate într-un dosar penal aflat în instrumentarea poliţiştilor, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud, privind mai multe infracţiuni de fals, abuz în serviciu şi constituirea unui grup infracţional organizat. La acţiune, participă poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Bistriţa-Năsăud şi luptători din cadrul serviciilor pentru acţiuni speciale Bistriţa-Năsăud şi Cluj”, a transmis în mod oficial Poliția Bistrița-Năsăud.

Bistrița. Anchetă de proporții. Primarul Turc spune că nu i-a chemat pe polițiști

Ioan Turc, edilul Bistriței spune că nu el a făcut plângerea penală, dar investigația are legătură cu ce a sesizat în urmă cu câteva luni. Sunt diferențe majore între cele două variante ale PUG, iar asta se va reflecta în mod negativ asupra aspectului și intereselor orașelor. Vizată de ancheta polițiștilor este și fosta arhitectă-șefă a orașului, Monica Pop.

De ce este important Planul Urbanistic General

Planul Urbanistic General(PUG) este principalul document prin care sunt reglementate metodele de amenajare ale municipiilor. Practic, atunci când este vorba despre o investiție, despre o construcție nouă, se face referire la Planul Urbanistic General.

Planurile Urbanistice Generale cuprind analize, reglementări și regulament local de urbanism pentru întreg teritoriul administrativ al unității de bază (suprafețe din intravilan, cât și din extravilan). Totpdată, PUG-ul stabilește norme generale, pe baza cărora se elaborează mai apoi în detaliu, la scară mai redusă PUZ-urile (Planuri Urbanistice Zonale)

La acest moment se fac încă audieri. Primarul Ion Turc a declarat, pentru Agerpres, că va pune anchetatorilor la dispoziție toate documentele cerute.