Bistrița. Municipalitea are de gând să ia măsuri drastice privind parcările ilegale. Șoferii care au prostul obicei de-a lăsa autovehiculul în stațiile de taxi, psite de biciclete și spații verzi se vor trezi fără mașină.

Primăria a pus pe masa consilierilor un regulament de ridicare a autoturismelor ce urmează să fie votat în cel mai scurt timp.

Altfel spus, autospeciala pentru ridicat autoturisme va fi scoasă și folosită după mult timp. Consiliul Local urmează să dezbată și să voteze noul regulament propus.

Bistrița. Parchezi în stația de taxiuri, te trezești fără mașină

Noul regulament propune ca persoanele care își lasă mașinile pe pistele de biciclete sau stațiile de taxi ar putea să rămână fără ele.

Conform hotărârii Consiliului Local, numărul autovehiculelor staționate neregulamentar a crescut considerabil în ultimii ani. Acest fenomen de a parca în spațiile verzi sau stațiile de taxiuri a luat amploare după introducerea unui număr tot mai mare de autovehicule folosite.

,,Ca urmare, fluența traficului a fost afectată. Constatându-se tot mai frecvente incidente și blocaje ale circulației auto., datorate staționărilor neregulamentare pe benzile de circulație. În intersecții cu sau fără sensuri giratorii. Pe trecerile pentru pietoni ori pe trotuare înguste”., se arată în hotărârea de CL, relatează Bistriteanul.ro.

Șoferii riscă să rămână fără mașină dacă parchează în piețe sau dacă este blcoat traficul rutier, pe lângă stațiile de taxi și spații verzi. În cazul în care este ocupat un loc de parcare de reședință sau cu plată, mașina va fi ridicată de către autorități.

Direcția de Servicii Publice își va face meseria pentru depozitarea și eliberarea autoturismelor ridicate. Cei care vor dispune ridicarea mașinii sunt polițiștii rutieri și cei locali. Șoferii ,,norocoși” se vor alege cu amendă între 200 și 400 de lei pentru parcarea ilegală. Totodată, dacă doresc să-și recupereze autoturismul, trebuie să scoată din buzunar 350 de lei. Suma reprezintă taxa de ridicare, tansportul și depozitarea. La fiecare zi de întârziere se adaugă 25 de lei în plus.