Ecipajele ISU BN împreună cu polițiștii au intervenit în cursul acestei dimineți în cazul unui accident rutier petrecut în comuna Șanț din Bistrița-Năsăud.

Concret, un vârstnic de 65 de ani a fost lovit de către un autoturism la volanul căruia se afla un tânăr beat. În urma impactului, acesta a fugit de la fața locului, fiind identificat însă în scurt timp de polițiști.

Totul s-a petrecut puțin după ora 09:00 în comuna Șanț.

Odată apelat numărul unic de urgență 112, la fața locului s-a prezentat un echipaj de Prim Ajutor din cadrul ISU BN, care l-a găsit pe bărbatul lovit, conștient, cooperant, cu dureri costale și excoriații la nivelul membrelor superioare.

Victima a fost preluată și transportată la CPU Năsăud.

După producerea accidentului, polițiștii au pornit în căutarea șoferului beat care fugise de la locul impactului. L-au găsit relativ repede, acesta fiind tot din comuna Șanț.

Precizările IPJ BN

”În această dimineață, polițiștii din cadrul Poliției orașului Sângeorz-Băi au intervenit la un accident rutier în localitatea Șanț, pe Drumul Național 17D.

Din primele verificări s-a stabilit faptul că un bărbat de 65 de ani din localitatea Șanț, a fost acroșat de un autoturism condus de un bărbat de 19 ani din aceeași localitate, care ulterior a părăsit locul accidentului.

În cauză, polițiștii au întreprins măsuri specifice de identificare a conducătorului auto, care în urma testării cu aparatul etilotest s-a constatat faptul că are o îmbibație alcoolică de 0,60 mg/litru alcool pur în aerul expirat, urmând a fi dispusă recoltarea de probe biologice.

Persoana vătămată în vârstă de 65 de ani a fost transportată la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale de specialitate.

Cercetările sunt continuate de către Compartimentul Rutier al Poliției Sângeorz-Băi, în cadrul unui dosar penal întocmit cu privire la săvârșirea infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului și conducerea sub influența alcoolului sau altor substanțe” transmite IPJ BN.