Inconștiente că pot transmite virusul Covid-19 , se plimbă nestingheriți, deși ar fi trebuit să stea în carantină.

Astfel de cazuri s-au înregistrat în județul Bistrița-Năsăud.

Un bucureştean de 33 de ani, faţă de care fusese impusă măsura carantinării, a fost depistat de jandarmi, în cursul serii de duminică, în gara Bistriţa Nord, la peste 400 de kilometri de domiciliu, precizează luni Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Bistriţa-Năsăud, transmite Agerpres.

A fost cazat, ulterior, la centrul de noapte din orașul Bistrița.

Carantinații, la plimbare, la oră interzisă

Totodată, jandarmii din Bistrița au depistat șase tineri care se plimbau în zona barajului Colibiţa după ora 23,00, fără a avea un motiv bine întemeiat şi fără a avea asupra lor declaraţii pe proprie răspundere.

„Cei şase tineri sunt din Bistriţa, Prundu Bârgăului şi Ilva Mare şi au declarat că doreau doar să admire peisajul şi să viziteze zona. Au fost aplicate şase sancţiuni: două amenzi în valoare totală de 1.000 de lei şi patru avertismente scrise”, se menţionează într-un comunicat al Jandarmeriei Bistrița, relatează Agerpres.

În numai două zile, au fost aplicate amenzi în valoare de 14.550 lei, pentru nerespectarea măsurilor privind măsurile de protecţie individuală, nerespectarea măsurilor privind libera circulaţie în intervalul 23,00 – 05,00, pătrunderea în fondul forestier fără drept, consumul de alcool în spaţiul public neamenajat şi cerşetorie, raportează Inspectoratul de Jandarmi Bistrița.

 Restricțiile  sunt în vigoare

Potrivit Prefecturii Bistrița, până la data de 11 ianuarie ac, s-au înregistrat 7726 cazuri de Covid, iar numărul celor care au pierdut lupta cu acest virus a ajuns la 359.

Până în prezent, 178 cadre medicale (50 medici, 127 asistenți, un kinetoterapeut) și 49 persoane parte din personalul auxiliar (infirmiere, brancardieri) și un angajat din cadrul personalului suport au fost confirmate cu Coronavirus.

236 persoane confirmate cu Coronavirus sunt angajați ai unor agenți economici din județ. Dintre acestea, 191 au fost externate.

63 persoane bolnave de Covid-19 fac parte din personalul unor primării din județ.