În urma unui accident produs aseară, în timpul unui transport agabaritic, o casă a fost avariată după ce două grinzi de beton s-au desprins de pe o semi-circulară. Drumul național 17 a fost blocat pentru mai bine de trei ore.

Cu o lungime de peste 15 metri, cele două grinzi transportate s-au desprins din autovehicul și s-au izbit de peretele unei case din localitatea bistrițeană Reteag. Liniștea localnicilor a fost deranjată de accidentul ce a blocat pentru 3 ore traficul din zonă.

Reteag este satul de reședință al comunei Petru Rareș din județul Bistrița-Năsăud, Transilvania, România.

În urma accidentului produs în localitatea bistrițeană Reteag, poliția a început o anchetă pentru stabilirea cauzei accidentului.

Contactați de cei de la Evenimentul Zilei de Transilvania, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița Năsăud a declarat exclusiv pentru cotidianul nostru că luni, 18 ianuarie, în jurul orei 20.30, într-o curbă, încărcătura s-a desprins de pe semi-remorcă și a căzut pe carosabil.

S-a circulat pe un fir și nu au fost înregistatrate victime. La două dintre imobilele aflate în apropiere s-au înregistrat ceva avarii.

Cine este vinovat pentru accident

Cercetările sunt încă în desfășurare, iar IPJ Bistrița Năsăud a avut ca și prioritate deblocarea și dirijarea drumului. S-a circulat pe ruta alternativă recomandată de către polițiștii de la IPJ Bistrița Năsăud.

Până acum, polițiștii i-au în calcul mai multe variante privitor la producerea accidentului. Respectivele grinzi de beton nu au fost prinse corespunzător sau s-a rupt legătura.

Aseară, 18 ianuarie, în jurul orei 20.30, în timpul unui transport agabaritic,  peste 15 metri de grinzi de beton s-au desprins de pe o semi remorcă. În urma desprinderii, două imobile au fost avariate,  iar drumul  național 17 a fost blocat pentru mai bine de trei ore.

În urma producerii accidentului, din fericire, nu s-au înregistrat victime. Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița Năsăud continuă cercetările cu privire la producerea accidentului. Drumul pe ambele benzi a fost reluat după două ore.