Un băiețel de numai 7 ani s-a găsit pe cimentul rece al unei străzi din Bistrița după ce a căzut de la etajul 3 al blocului în care locuia împreună cu cei doi părinți ai săi.

Ajuns la fața locului, echipajul SAJ l-a preluat pe micuț, care prezenta multiple traumatisme, fiind transferat ulterior la o clinică de specialitate din Cluj.

”În data de 5 mai, un echipaj cu medic al SAJ B-N s-a deplasat la o solicitare pe strada C. R. Vivu din Bistrița, unde, afirmativ, o persoană a căzut de la înălțime de la etajul 3 al unui bloc.

La locul solicitării echipajul SAJ a găsit un copil de 7 ani, conștient dar cu somnolență, puțin agitat, care prezenta un traumatism cranian, traumatism toraco-abdominal, traumatism de coloană cervicală, fractură de coloană lombară, fractură cu dislocare de gambă dreaptă.

Copilul a fost stabilizat și a fost transportat de urgență la UPU Bistrița pentru mai multe investigații și tratament de specialitate” a declarat, pentru Bistrițeanul.ro, Ciprian Păcurar din cadrul SAJ BN.

Copilul a fost transferat la o altă unitate medicală

Cadrele medicale de la Spitalul Județean de Urgență Bistrița au luat hotărârea de a transfera copilul la o clinică de specialitate din Cluj-Napoca.

De asemenea, SJUB a anunțat Direcția de Protecție a Copilului Bistrița, urmând ca reprezentanții direcției să efectueze o anchetă pentru a stabili cu certitudine ce s-a întâmplat.

Intervenția polițiștilor

”La data de 5 mai a.c., polițiștii au intervenit în municipiul Bistrița, unde s-a semnalat faptul că un minor în vârstă de 7 ani ar fi căzut de la etajul 3 al unui bloc de locuințe. Întrucât cele sesizate s-au confirmat, minorul fiind ulterior transportat la spital pentru îngrijiri de specialitate, polițiștii Biroului de Investigații Criminale au întocmit un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă, urmând ca în cursul cercetărilor să se stabilească cu exactitate modul de producere a faptei” a declarat Paul Rodilă, purtătorul de cuvânt al IPJ BN.

În momentul de față, din fericire, starea micuțului este stabilă.

”Băiețelul e supravegheat în secția ATI a spitalului. Starea lui e stabilă, prezentând contuzie abdominală și mai multe fracturi. Dintre acestea, una va necesita intervenție chirurgicală în următoarele zile, iar restul vor avea nevoie de mobilizare” a declarat, pentru Bistrițeanul.ro, purtătorul de cuvânt al Clinicii de Chirurgie Pediatrică, Dreghiciu Daniela.