Decizia spitalului Bistrița este întârziată, deoarece sunt prevederi legale prin care se cere protejarea datelor pacienților din orice unitate medicală.
„Am descoperit un caz. Ne-au sunat de la aeroportul din Cluj ca să verifice, că au avut o suspiciune, şi s-a dovedit a fi fals buletinul de analiză. Persoana respectivă s-a dus cu un test rapid, i s-a spus că nu este valabil testul rapid pentru călătoria cu avionul, şi în 20 de minute a venit cu un PCR. Şi atunci ne-au sunat să verifice, pentru că au ştiut că nu are cum să facă aşa repede testul”, a precizat Lazany, citat de Agerpres.
Bistrița. Ce alte măsuri de prevenire s-au luat
Managerul instituției medicale, Gabriel Lazany, spune că s-au luat mai multe măsuri de prevenire, mai ales că urmează o perioadă în care mai multe persoane se vor testa, pentru a putea călători.
„Spiritul „întreprinzător” al unora ne-a determinat să luăm măsuri de urgenţă, aşa că buletinele de analiză Real Time PCR au fost securizate. Ele conţin acum un cod QR unic, a cărui simplă scanare deschide baza de date a spitalului şi confirmă veridicitatea buletinului de analiză”, a explicat managerul spitalul bistriţean.
Câte persoane s-au testat de Covid în ultimele 24 de ore
Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 7.914.419 teste RT-PCR și 1.173.496 de teste rapide antigenice. În ultimele 24 de ore au fost efectuate 18.062 de teste RT-PCR (8.630 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 9.432 la cerere) și 8.723 de teste rapide antigenice.
De asemenea, 5.583 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu. Totodată, 28.900 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 52 de persoane.
Începând de azi, 1 iunie, cluburile și discotecile vor fi deschise și se pot organiza, din nou, nunți și botezuri.
Totodată, nu mai este obligatorie purtarea măștii la birou, dacă toate persoanele sunt vaccinate, iar în aceeași încăpere nu sunt mai mult de cinci persoane.