Bistrița. Securizarea buletinelor de analiză Real Time PCR eliberate persoanelor care se testează pentru COVID-19 reprezintă soluția pe care conducerea Spitalului Județean a luat-o în urma apariției unui caz de document falsificat. Acesta a fost dedectat la o persoană ce intenționa să plece din țară cu avionul.

Gabriel Lazany, managerul SJU Bistrița, a declarat că documentul fals a fost găsit la o persoană pe aerportul din Cluj-Napoca.

Personalul aeroportului au sunat la spital pentru verificarea autenticității buletinului de analize Real Time PCR prezentat de către pasager.

Bistrița. Document falsificat cu privire la testarea COVID-19

„Am descoperit un caz. Ne-au sunat de la aeroportul din Cluj ca să verifice, că au avut o suspiciune, şi s-a dovedit a fi fals buletinul de analiză.

Persoana respectivă s-a dus cu un test rapid, i s-a spus că nu este valabil testul rapid pentru călătoria cu avionul, şi în 20 de minute a venit cu un PCR. Şi atunci ne-au sunat să verifice, pentru că au ştiut că nu are cum să facă aşa repede testul”, a precizat Lazany, relatează g4media.ro.

În urma acestei descoperiri, SJU Bistrița a hotărât ca fiecare buletin de analiză pentru COVID-19 să conțină un cod QR. Acesta va permite verificarea lui în baza de date a persoanei care a făcut testul.

„Spiritul ‘întreprinzător’ al unora ne-a determinat să luăm măsuri de urgenţă, aşa că buletinele de analiză Real Time PCR au fost securizate.

Ele conţin acum un cod QR unic, a cărui simplă scanare deschide baza de date a spitalului şi confirmă veridicitatea buletinului de analiză”, a scris managerul pe pagina sa de Facebook.

Chiar dacă, în această perioadă, solicitarea efectuării unui test PCR este redusă, acest lucru se va schimba radical după începerea concediilor de vară, a mai precizat managerul Spitalului Județean de Urgență din Bistrița, Gabriel Lazany.

Conducerea SJU Bistrița a decis ca fiecare buletin de analiză pentru COVID-19 să conțină un cod QR, pentru verificare în timp real a datelor privind testul făcut de persoana în cauză.