După ce a furat unelte în valoare de zeci de mii de lei, autoritățile l-au identificat pe bărbatul din Bistrița într-un taxi, la mai bine de 20 de kilometrii de locul unde a săvârșit infracțiunea. În momentul de față acesta se află în arestul poliției.

Unelte în valoare de aproape 5.000 de euro

Furtul de 23.000 de lei s-a desfășurat în cursul zilei de sâmbătă, la o fabrică de pe raza localității Lechința, din județul Bistrița-Năsăud.

Odată alertați, intervenția autorităților nu a întârziat să apară, oamenii legii reușind sa-l identifice în scurt timp pe bărbatul răspunzător de furt.

Căutările au fost demarate instant

La o distanță de peste 20 de kilometri de locul unde s-a înregistrat furtul, poliția l-a identificat pe făptaș într-un taxi, în urma unui control în trafic.

În consecință, bistrițeanul a fost dus în fața instanței de judecată care l-a trimis după gratii pentru o perioadă de treizeci de zile.

„La 23 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Biroului de Ordine Publică au oprit în trafic, pe raza municipiului Bistrița un taximetru, în interiorul căruia se afla un bărbat de 53 ani din Bistrița. Despre acesta exista suspiciunea că ar fi sustras mai multe unelte din incinta unei firme din Lechința.

Ca urmare a probatoriului administrat în cauză, privind constatarea infracțiunii flagrante de furt calificat, față de bărbatul de 53 de ani s-a dispus măsura preventivă a reținerii suspectului pentru o perioadă de 24 ore. În urma prezentării instanţei de judecată a bărbatului, Judecătoria Beclean a luat măsura arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile față de acesta”, au transmis reprezentanții IPJ BN.

Potrivit acestora, în momentul de față ancheta este în plină desfășurare.

„Cercetările sunt continuate de către poliţiştii din cadrul Biroului de Ordine Publică, în cadrul dosarului penal cu privire la infracţiunea de furt calificat, prejudiciul de 23.000 lei fiind recuperat în totalitate”, transmit reprezentanții IPJ BN într-un comunicat.