Astfel, ar trebui să plătească 400 de lei lună firmei de transport, sumă pe care părinții nu o pot suporta sub nicio formă.

Primarul comunei Parva, din județul Bistrița,  Ionuț Strugari, a transmis Guvernului un memoriu în care cere să intervină de urgență. A atașat semnăturile părinților care spun ferm că au bani să plătească abonamentul copiilor în valoare de 400 de lei.

„Având în vedere că localitatea Parva are aproximativ 100 de elevi în această situație, sperăm în rezolvarea acestei probleme. În cazul în care nu se va găsi o soluție legală de susținere din partea statului a unei cote părți din acest abonament (n.r. de transport) elevii vor fi nevoiți ca începând de luni 01.03.2020 să nu mai participe la cursuri, lucru pe care nimeni nu-l dorește. Suma de 400 de lei pentru un elev este prea mare, mai ales pentru familiile care au mai mulți copii” , se revoltă edilul Ionuț Strugari.

Bistrița. Guvernul a blocat transportul copiilor la școală

În fapt, situația aceasta se înregistrează la nivel național. Acest lucru este urmarea neglijenței Guvernului care din cauza unei ordonanțe a lăsat nereglementat transportul interjudețean.

Semnale că elevii sunt afectați au venit și din Hunedoara.

Prin urmare, mai multe asociații de elevi au amenințat Guvernul cu plângeri penale. Este necesară o Ordonanță de Urgență pentru finanțarea abonamentelor elevilor navetiști, spun atutoritățile locale.

. Sunt ani, dar ani de zile de când autoritățile locale și centrale s-au jucat cu viitorul a zeci de mii de elevi. Avem un ultim apel la guvernanți: Nu dați nicio ordonanță de urgență care să taie transportul elevilor! Vom acționa fără niciun dubiu în instanță autoritățile pentru nerespectarea Legii 226/2020. Dacă ministrul educației nu știe să pună în aplicare o lege atât de simplă, înseamnă că problema analfabetismului funcțional e mult mai gravă decât rezultă din statistici”, declară Andreea-Sabina Spătariu, spune una dintre reprezentantele elevilor.